Spor Haber Girişi : 09 Ocak 2017 12:58

Erzurum'un yürüyen adamları

Erzurum'un yürüyen adamları
Erzurum'da birkaç arkadaş tarafından kurulan 'Doğa Yürüyüş Grubu' her hafta sonu 30 kilometre yol katediyor.
Erzurumajans-Erzurum'da birkaç arkadaş tarafından kurulan 'Doğa Yürüyüş Grubu' her hafta sonu 30 kilometre yol katediyor.

Grubun sözcüsü Ziya Amil, küçük arkadaş grupları ile başlattıkları doğa yürüyüşlerine katılımın giderek arttığını söyledi.

Yıllardır yaz, kış demeden her hafta sonu yaptıkları yürüyüşlerini 'Doğa Yürüyüş Grubu' adı altında devam ettiren Ziya Amil, Yusuf Günday, Selim Alaftargil, Abdülsamet Haşıloğlu Aydın Amil, Tevfik Önal, Eray Dilaroğlu, Halil Yızıcı, Hüseyin Öz, İhsan Efeoğlu, İlker Aktaş ve Mahmut Barın şehrin yoğun gündeminden uzaklaşıp doğayla baş başa kalıyor. Yürüyüşlerine emeklisinden, çalışanına, erkeği ve kadınıyla onlarca kişinin katıldığını ifade eden Zayi Amil Şöyle dedi:

"Birkaç yıl önce 2 ya da 3 kişilik arkadaş grupları ile başlattığımız doğa yürüyüşlerine katılım her geçen gün artıyor. Emeklisinden, çalışanına, erkeğinden, kadınına onlarca kişi işlerinden ilk fırsat bulduklarında hemen yürüyüşlerimize katılıyor. Yürüyüşlerimiz, yaz-kış demeden devam ediyor. Genelde günü birlik ya da iki gün sürüyor. Gittiğimiz noktalar ise Tortum, Uzundere, Kaçkaraklar ya da Palandöken sıra dağları oluyor. Her gidişimizde ortalama 30 kilometre yol katediyoruz. Doğa ile iç içe olan yürüyüşlerimizdeki başlıca hedefimiz spor amaçlı. Gitiğimiz yerler ise yazın ayrı kışın da ayrı güzelliğe bürünüyor. Bizimle bu yürüyüşe katılmak siteyen herkesi bekliyoruz."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Kürşat Kafkas 01 Ocak 1970 02:00

    Allah ayaklarınıza, nefesinize sağlık versin. Yaşasın spor.