Kültür-Sanat Haber Girişi : 28 Mart 2017 20:15

Erzurum'un kurtuluşu Sultanbeyli 'de coşkuyla kutlandı

Erzurum'un kurtuluşu Sultanbeyli 'de coşkuyla kutlandı
Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 99 . yıldönümü,ve Sultanbeyli Erzurumlular Derneği Gençlik kollarının Düzenlendiği 15, Temmuz Konulu Şiir Yarışması Ödül Töreni Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikle kutlandı.
Erzurumajans-Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 99 . yıldönümü,ve Sultanbeyli Erzurumlular Derneği Gençlik kollarının Düzenlendiği 15, Temmuz Konulu Şiir Yarışması Ödül Töreni Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan ve 12 Mart Erzurum'un Düşman işgalini, ermeni mezalimini ve 15 temmuz ihanetini anlatan kısa film gösterimleri solunda duygu dolu anların tavan yaptığı anda sahneye giren İspader tiyatro ekibinin sahnelediği Sarıkamış Şehitleri ve 15 temmuzu konu alan tiyatro gösterisi salonda bulunan herkesi ağlattı.

BİRLİK VE BERABERLİKTEN GÜZEL NE OLABİLİRKİ

Törende bir konuşma yapan Dernek Başkanı Ali Sezer Birlik ve Beraberliğin önemine vurgu yaparak katılımcılara teşekkür etti.

Konuşmasına, Gençlik kollarımızın Milli eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği Liseler arası şiir yarışması ödül töreni ve Erzurum'un 99.yıl kurtuluş gecemize hoş geldiniz sefalar getirdiniz diye başlayan Ali Sezer; "12 Mart Erzurum'un kurtuluşu yalnız Erzurumlular için değil, insanlık için de oldukça önemli bir gündü. Çünkü akla gelebilecek insanlık dışı her türlü işkence ve katliamı gerçekleştiren Ermeniler, geldikleri yere gönderildiği gündür.

12 Mart 1918 günü Gözbebeğimiz Erzurum'un esaretten hürriyete, ölümden hayata kavuştuğu gündür.

O gün Türk Ordusu, bu güzel toprakları, şehitlerin kanıyla sulayarak, düşmandan arındırmış ve Ermenilerin çirkin hayallerini bir daha dirilmeyecek şekilde kursaklarına gömmüştür.

Bütün kurtuluş hikayelerinde ordu milleti Erzurum'da ise millet orduyu kurtarmıştır. Dolayısı ile Erzurum'un kurtuluşu ülkenin kurtuluşu olmuştur.

15 Temmuzda günümüzün kurtuluş günüdür onun için 99 yıl önce gerçekleşen kurtuluş ve 15 temmuzda gerçekleşen kurtuluş bayramlarını bir anda kutluyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle bizlere bu toprakları vatan yapan tüm aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla yad ediyorum. Mekanları cennet olsun.

Bu gece her şey çok güzel, Erzurum bütün renkleriyle burada gecemize katılarak bizleri onurlandıran siz değerli dostlara bir kez daha teşekkür ediyorum birlik ve beraberlikte güzel daha ne olabilir ki Sizler bu gün burada bunu sergilediniz. Bizler yaptığımız hizmetleri Sizlerden aldığımız güçle sizler adına yapıyoruz yapmaya da devam edeceğiz.

Bizleri yalnız bırakmayan başta yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma, gençlik kollarımıza, maddi ve manevi hep yanımızda olan sponsorlarımıza ve siz değerli üyelerimize yürekten teşekkür ediyorum.

Bu anlamlı gecemizi onurlandıran tüm misafirlerimize tekrar hoş geldiniz derken saygın ve sevgiyle selamlıyor iyi geceler iyi eğlenceler diliyorum" dedi.

AĞIRMAN'IN DADAŞ TARİFİ AYAKTA ALKIŞLANDI

Gecede bir konuşma yapan İstanbul Erzurum Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Ağırman, "Sultanbeyli Erzurumlular Derneğine teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum" dedi. Ağırman, "Sultanbeyli Erzurumlular derneği yaptığı her programla fark yaratıyor bu gün burada bunu bir kez daha ortaya koydular. Dernek başkanı Ali Sezer nezdinde tüm yönetim kurulunu , gençlik kollarını yürekten kutluyorum bizleri duygulandırdılar. Buradan sizlere bir dadaş tarifi yaparak ayrılmak istiyorum. DADAŞ; orta Asya'dan gelen bedenlerin Mekke ve Medine'den esen manevi rüzgarla bütünleşmiş haline DADAŞ denir" diye konuştu. Ağırman'ın Dadaş tarifi ayakta alkışlandı.

KESKİN; ERZURUMLULAR DERNEĞİNİN HIZINA YETİŞEMİYORUZ

Kısa bir konuşma yapan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, "Sultanbeyli Erzurumlular Derneğinin hızına yetişemiyoruz. her hafta başka bir program her ay farklı bir etkinlik Yapıyorlar. yaptıkları işlerle de farklarını ortaya koyuyorlar. Yaptıklarıyla ilçemize değer katan Erzurumlular Derneğine Erzurum kökenli Sultanbeyli'li hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Burada her iki bakanımı bir arada bulmuşken sizler adına onlara da bir teşekkürüm var. Sağlık Bakanımız Recep Akdağ görevde bulunduğu süre de talep ettiğimiz hiç bir şeyi geri çevirmedi. Kendisine İlçem adına sizler adına teşekkür ediyorum. yine ilçemizin en temel sorunu olan mülkiyet sorununda ilçemiz için özel kanun çıkarılarak iki etapta çözülmesini sağlayan bu konuda bizlere çok büyük destekleri olan çevre ve şehircilik bakanı İdiris Güllüce ye Sizler adına teşekkür ediyorum" dedi.

Sultanbeyli'den sorumlu İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır Ve Eski Çevre ve Şehircilik Baklanı İdiris Güllüce'de kısa birer konuşma yaparak katılımcıları selamladılar.

AKDAĞ, "BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATAN BİR TÜRKİYE VAR"

Sağlık Bakanı Dr. Recep Akdağ memleketinin kurtuluşu'nun 99. yılını hatırlatarak salondakilere, ''Sizi en kalbi muhabbetlerimle selamlıyorum diyerek sözlerine başladı. Bugün bu salonda İstanbul'da Erzurumlu kardeşlerimle buluşmanın,hasret gidermenin heyecanını yaşıyorum. Bu vesile ile İstanbul'daki tüm Erzurumlulara tüm dadaşlara selamlarımı sevgilerimi yolluyorum. Bacılarım, gardaşlarım siz her yerde mi güzelsiniz. Allah canınıza sağlık versin" dedi.

12 Mart' ve Savaş yıllarında yaşanılan sıkıntıları bizzat birinci ağızdan, babannesi ve annannesinden dinlediğini söyleyen Akdağ, 15 temmuz ihanetini de hep beraber yaşadık Elhamdülüllah, onların hepsi geride kaldı dedi. 12 Mart'ta yaşlısıyla , genciyle, kadınıyla, çocuğuyla vatan savunmasına damgasını vuran Dadaşlar 15 Temmuz'da da bütün Türkiye de olduğu gibi Erzurum'da cumhuriyet caddesinde Tek yumruk olup hainlere dur dediler Ülkesine ve vatanına sahip çıktılar. Bugün büyük başarılara imza atan bir Türkiye var.

Türkiye'nin başarısını ve yükselişini sindiremeyen haçlılar içerdeki maşalarıyla Türkiye'yi engellemek için her yolu deniyorlar. Ama başaramayacaklar 16 Nisan yaklaştıkça çıldırıyorlar çıldırsınlar bu millet 16 nisanda da onlara gereken dersi verecektir dedi.

YARIŞMADA DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLERİNİ ALDI

Protokol üyelerinin selamlama konuşmalarının ardından, Liseler arası 15 Temmuz Konulu Şiir Yarışması 1'incisi ve ilk 10 öğrencisine Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Protokol Üyeleri Tarafından hediye takdim edildi. 1.ciye Laptop, 2.ciye Trendbook, 3.cüye Tablet Hediye edilirken ilk on'a giren öğrencilere de birer kol saati hadiye edildi.

Yarışmada 1.ciliği Sultanbeyli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Sultan Acar Şahadet Canbazları adlı şiiriyle alırken, Nilüfer hatun Kız Anadolu İmam Hatip lisesi Öğrencisi Zeynep Er Aziz Şehitlerimize adlı şiiriyle 2.ci ,Sultanbeyli Kız Anadolu imam Hatip Lisesi öğrencisi Aleyne Sarıoğlu ise Bize Düşen adlı şiiriyle 3.cü oldu. Yarışmaya katılan tüm şiirler kitap haline getirilerek öğrencilere ve katılımcılara dağıtıldı.

PROGRAMIN EĞLENCE BÖLÜMÜDE MÜKEMMELDİ

Sultanbeyli Erzurumlular Derneği Bar Ekibini gösterisinin ardından Sahne alanTürk Halk Müziği Sanatçısı Veysel Sayan ve Lütfü Ortakale yönetimindeki Türk Halk Müziği korosu muhteşem bir konser vererek katılımcıları keyiflendirdiler.

Koroda bulunan sanatçılardan Mehmet Ahıskalı, Zekayi Özaslan, Sultanbeyli Erzurumlular Derneği gençlik Kolları üyesi Süleyman Çelik ve İzzet Yaşarbaş okudukları solo Türkülerle keyifli dakikalar yaşattılar. Programa konuk sanatçı olarak katılan Amir Yıldırım Güzel Türküleriyle eşlik etti.

PROGRAMA KATILIM YÜKSETİ

Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümü sebebiyle düzenlenen gösteriye Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, Ak Parti İstanbul Milletvekili Hasan Sert, Sultanbeyli Kaymakamı Metin Kubilay, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, AK Parti İlçe Başkanı Ali Sevinç, Sultanbeyli Saadet Partisi Fethullah Bülbül,Sultanbeyli Belediye Başkan Yardımcısı Muhammed Çimen, Sultanbeyli Belediye Başkan Yardımcısı Nizamettin Arslan, İstanbul Erzurum Dernekler Federasyonu Başkanı ve İsfalf Aş Genel müdürü Ahmet Ağırman, Erzurum Horasan Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kılıç, gecemize Sponsor olan İşadamlarımızdan Servet Üneş, Mustafa Modoğlu, Hikmet Kantarcı, Bülent Gül, İstanbul Anadolu Yakası Zabıta müdürü zekayi Karakelle, Baltalimanı kemik Hastanesi Başhekimi Sebahattin Ataoğlu, Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Kurum Müdürleri, Belediye Birim Müdürleri,Okul Müdürleri, Mahalle muhtarlarımız. Bahattin Gül, Hüseyin Çetin, Turan Açar, Ramazan Çağıl, orhan Bahadır, Cemalettin Yalvaç, Üzeyir Akhan, Burhan Karcı, Beyoğlu Erzurumlular Vakfı Başkanı Mustafa Akbulut, İspader Başkanı Hayati Korkmaz, Erbirder Başkanı Recai Acar, Kurtköy Erzurumluklar Dernek Başkanı Muammer Dilli, Palez Başkanı Hüseyin Yer, Sancaktepe Erzurumlular Başkanı Hanifi Çelebi,Çekmeköy Erzurumlular Dernek Başkanı Abdulbaki Özdemir, Kars Ardahan Iğdır İş Adamları Derneği Başkanı Kenan Karakoç, Amasyalılar Dernek Başkanı Satılmış Dede, İlçe ve Köy Dernek Başkanlarımız, İstanbul Horasanlılar Dernek Başkanı Ömer Horasan, İstanbul Narmanlılar Dernek Başkanı Selahattin Akpınar, İspir Koç Köyü Dernek Başkanı Zakir Topal, Elmalı Köyü Dernek Başkanı Ali Başoğlu, Mescitli Köyü Dernek Başkanı Adem Şimşek, Canören Köyü Dernek Başkanı Adem Karataş, Gerek Köyü Dernek Başkanı Kasım Uşdi, Alagöz Köyü Dernek Başkanı Kerim Şuse, Bademli Köyü Dernek Başkanı Ali aydın, Haydarlı Köyü Dernek Başkanı Musa Şiran, Bellitaş Köyü Dernek Başkanı Erdal Durmuş, Çayır Özü Dernek Başkanı Nuri Ekşi, ile çok sayıda STK Temsilcileri, ve birçok Erzurumlu vatandaş katıldı. İstanbul'da yaşayıp memleket hasreti çeken Erzurumlu vatandaşlar düzenlenen etkinlikte Erzurum yöresine ait şarkı ve gösterilerle hasretlerini giderdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.