İlçeler Haber Girişi : 20 Mayıs 2017 13:00

Erzurum'un İlçelerini fırtına vurdu...

Erzurum'un İlçelerini fırtına vurdu...
Erzurum'da fırtına hayatı felce uğrattı... Horasan, Aşkale ve Tekman'da bir çok evde maddi hasar meydana geldi.
Erzurumajans-Erzurum'da fırtına hayatı felce uğrattı... Horasan, Aşkale ve Tekman'da bir çok evde maddi hasar meydana geldi.

Aşkale'de fırtına ve dolu korku dolu dakikalar yaşattı

Erzurum'un Aşkale İlçesi'nde etkili olan fırtına ve dolu yağışı korku dolu dakikalar yaşattı. 

Aşkale'nin Merdiven Köyü'nde dün gece yarısı etkili olan fırtına ve dolu yağışı köyde dehşet ve korku dolu anlar yaşanmasına yol açtı.

Öğleden sonra havanın kararması ile başlayan ve bir anda fırtına başlaması ortalığı savaş alanına çevirdi. Evlerin çatıları ,Traktör Römorku uçtu. Elektirik direklerini deviren fırtınanın can kaybına sebep olmaması sevindirdi.

Öte yandan gece saat 02 ve 04 civarlarında etkili olan şiddetli dolu yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken ilçede çok sayıda ağacın dallarının kırılmasına neden oldu.

Erzurum'un Horasan ilçesinde şiddetli fırtına evleri yıktı

Erzurum'un Horasan ilçesinde aniden bastıran yağmur ve fırtınada birçok ev yıkılırken, yıkılan evlerdeki eşyaları köylüler kendi imkanları ile çıkarmaya çalıştı. 

Erzurum'un Horasan ilçesinde aniden bastıran şiddetli yağmur ve fırtına birçok evde maddi hasarlar oluşturdu. İncesu köyünde bazı evler yıkılırken bazı evler ise yıkıldı. Yıkılan evlerdeki eşyalarını köylüler kendi imkanları doğrultusunda çıkarmaya çalıştı. Maddi hasarların oluştuğu köyde şiddetli fırtına bazı ağaçları da kökünden söktü. Yaşanan maddi hasardan sonra İncesu köyüne gelen Erzurum Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri köylülere yardım ederek çevre temizliği yaptı.

Öte yandan evleri yıkılan köylüler zor durumda kalarak yetkililerden yardım istedi.

Tekman'da hortum çatıları uçurdu

Erzurum'un Tekman ilçesinde yağmur yağışının ardından aniden etkili olan hortum 15 evin çatısını uçurdu. 

Erzurum'un Tekman ilçesinde aşırı yağış ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Yağmur sonrası aniden etkili olan rüzgar kısa sürede hortuma dönüştü. 15 evin çatısı uçtu, çok sayıda elektrik direği yıkıldı. Rüzgardan dolayı, uçan çatılara müdahale etmekte zorlanan itfaiye ekipleri çalışmalarını güçlükle gerçekleştirdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.