İlçeler Haber Girişi : 19 Mayıs 2017 15:15

Erzurum'un İlçeleri'nde 19 Mayıs coşkusu

Erzurum'un İlçeleri'nde 19 Mayıs coşkusu
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Erzurum'un İlçeleri'nde coşkuyla kutlandı.
Erzurumajans-19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Erzurum'un İlçeleri'nde coşkuyla kutlandı.

İspir'de 19 Mayıs coşkusu doruktaydı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Erzurum'un İspir İlçesi'nde düzenlenen törenlerle kutlandı. 

Atatürk anıtına çelenk sunumunun ardından İspir Yatılı Bölge Ortaokulu Spor Salonunda devam eden törende coşku doruktaydı. Öğrenciler tarafından şiirler okunmasının ardından Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin tekvando gösterileri büyük beğeni topladı. Tören İlçe Halk Eğitim Merkezi ve Kırık Ortaokulu öğrencilerince hazırlanan yöresel halk oyunlarının gösterisi ile devam etti.

Müzik öğretmeni Selami Zengin yönetiminde ilköğretim öğrencilerinden oluşan koronun türküler okumasının ardından, sportif ve kültürel faaliyetlerde dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödüller verildi.

Törene, Kaymakam Ömer Faruk Fidan, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Akif Yorulmaz, Belediye Başkanı Osman Çakır, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Serhat Kol, AK Parti İlçe Başkanı Salih Çetinkaya, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Aşkale'de 19 Mayıs coşkusu

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Aşkale'de düzenlenen törenlerle kutlandı. 

Aşkale'deki etkinlikler Gençlik ve Spor ilçe Müdürü Şuayip Gacır'ın Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı. Kutlamalara daha sonra ilçe meydanında devam edildi.

Törene Belediye Başkanı Şenol Polat, Jandarma Komutanı Yüzbaşı M. Deniz Işılar, Emniyet Müdürü Ertürk Mutlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serhat Erdem, AK Parti İlçe Başkanı İrfan Kervan, Daire amirleri öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Bayramda günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Tören öncesi yapılan çeşitli spor branşlarında başarılı olan sporculara hediye takdim edildi.

Oltu'da 19 Mayıs coşkusu

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Oltu'da coşkuyla kutlandı.
 
Sabah saat 09:00'da Atatürk Anıtı'nda düzenlenen çelenk töreni sonrası bayramın kutlanacağı Oltu İlçe Stadyumu'na geçildi. 09:30'da saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlayan kutlama programı, protokolün tören alanında bulunan öğrenci ve halkın bayramını kutlamasıyla sürdü.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Oltu Yusuf Ziya Bey Kız Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Mehmet Özkul yaptı. Daha sonra kürsüye, Yusuf Ziya Bey Kız Anadolu Lisesi 

öğrencilerinden Aleyna Arslan gelerek, Atatürk'ün 'Gençliğe Hitabe'sini okudu.

Aynı okulun öğrencilerinin Gençliğe Hitabe'ye cevaben 'Ata'ya cevabı'nı Yusuf Ziya Bey Kız Anadolu Lisesi'nden Muhammet Melik Şimşek okudu ve öğrenciler de hep bir ağızdan tekrar etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen tekvando gösterileri büyük beğeni toplarken, daha sonra Yusuf Ziya Bey Kız Anadolu Lisesi öğrencisi Zeynep Korkmaz kürsüye gelerek '19 Mayıs' adlı şiiri okudu.

Kutlama programının son bölümünde, Oltu Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Murat Doğan'ın hazırladığı 'Milli Birlik ve Beraberlik' temalı gösteri ilgiyle izlendi.

Muhteşem gösteride önce Kafkas Bar Ekibi hünerlerini sergiledi. Ardından sahneye çıkan temsili Osmanlı kıyafetli genç, Türk Bayraklı gençler eşliğinde 'Ben Anadoluyum' şiirini okudu. Gösteri, protokol ve öğrenciler tarafından uzun süre alkışlandı.

Ardından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla ilçe genelinde çeşitli alanlarda düzenlenmiş yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından verildi.

Kutlama programı, Oltu Anadolu Lisesi öğrencileri Mehmet Emin Erdem ve Murat Yavuz ile Oltu Yusuf Ziya Bey Kız Anadolu Lisesi öğrencisi Polen Bozkurt tarafından hazırlanan müzik-eğlence programıyla sona erdi.

Kutlama programına Oltu Kaymakamı Şenol Turan, Oltu Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Toprak, Garnizon Komutanı Piyade Yarbay İlhan Yıldız, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Manas Demir ve kurum amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Pasinler'de 19 Mayıs kutlandı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı yurt genelinde olduğu gibi Erzurum'un Pasinler ilçesinde de kutlandı. 

Pasinler'de sabah saat 9'da hükümet konağı önündeki Atatürk büstüne Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür vekili Orhan Beyazlı tarafından Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü çelengi sunuldu. Saygı duruşu ve akabinde istiklal marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür vekili Orhan Beyazlı, Atatürk'ün 98 yıl önce gençlere hediye ettiği bu bayramı bir kez daha kutlamanın haklı gururunu yaşadığını, Atatürk'ün emanet ettiği cumhuriyeti ilelebet yaşatmak için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi.

Öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten konuşmalarının ardından, 19 Mayıs Atatürk'ü Amma ve Gençlik Spor Bayramı kutlamaları sona erdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.