Erzurum Haber Girişi : 08 Ocak 2018 19:41

Erzurum'dan Yurt Dışına Şoklu 'Su Böreği'

Erzurum'dan Yurt Dışına Şoklu 'Su Böreği'
Erzurum'da 'Su Böreği Fabrikası'nın açılışı yapıldı. Fabrika da yapılan börekler şoklanarak Erzurum'dan yurt dışına gönderiliyor.
Erzurumajans-Erzurum'da 'Su Böreği Fabrikası'nın açılışı yapıldı. Fabrika da yapılan börekler şoklanarak Erzurum'dan yurt dışına gönderiliyor.

Erzurumlu Esnaf Serkan Akköse, 27 Erzurumlu bayana iş istihdamı vererek Erzurum'da ilk kez 'Su Böreği Satış Fabrikası'nı kurdu. 

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Erzurum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Barlak'ın katılımı ile açılışı yapılan fabrika satış mağazasında ilk gün yoğun sipariş ilgisi ile karşılandı.

Erzurum'da su böreği sektörünün en büyük tedarikçilerinden biri olarak faaliyete başlayan genç girişimci iş adamı Serkan Akköse, "Erzurum'un damak lezzeti su böreğinin yurt dışından dahi sipariş edilmesine tanık olunca istihdamcı olarak su böreği fabrikasını açmaya karar verdim. Şu anda tecrübeli 27 Erzurumlu bayanın görev yaptığı fabrikada tamamen hijyenik ortamda açılan yufka ile hazırlanan Erzurum Su Böreğini siparişlerin yanı sıra bir börek alana bir böreği de yanında ikramımız olarak sunuyoruz. Aynı zamanda Erzurum Derneklerimizden gelecek talep karşısında indirimli fiyat uygulamasını da uygulayarak satış yapacağız" dedi.

Erzurum'a su böreği fabrikasının kazandırılması adına İş Adamı Serkan Akköse'ye teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "Memleketin yerlisi hem iş istihdamına hem de yerli damak tadı su böreğini Erzurum dışına şoklayarak ticaretini hayata geçirmesi ülkemiz adına önemli kalkınma hamlesidir. Bu gibi iş istihdam fabrikaların sayısının artmasını temenni ederek, hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.