Erzurum'dan kaç isim var?

...Ve sonunda HSYK teftiş kurulu düğmeye bastı: Paralelci hâkim ve savcıya ihraç yolu gözüktü

Yargı eliyle millete kan kusturmuşlardı 

17-25 Aralık yargı darbe girişimden önce, Erzurum'u adeta paralel yargının 
karargâhı haline dönüştüren FETÖ'cü hâkim-savcılar, yıllarca kendileri gibi düşünmeyen kişi ve gruplara kan kusturmuşlardı. 

Sahte delillerin havada uçuştuğu, yalancı şahitlerin cirit attığı Erzurum Adliyesi'nin koridorları, hâlâ o karanlık günlerin izlerini taşıyor.

Millete yargı eliyle kan kusturmuşlardı

Hâkim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) teftiş kurulunun, paralelci hâkim ve savcıları Türk yargısından temizlemek için başlattığı harekâttan sonra, gözler Erzurum'a çevrildi. Bir zamanlar paralel savcı ve hâkimlerin çoğunlukta ve etkin olduğu Erzurum Adliyesi'nde, açılan bu genel soruşturma sonrasında kaç hâkim ve savcının paralel kapsamına gireceği merak konusu oldu. Çünkü, yargı darbe girişiminden önce bir çok masum insan, sahte delil ve yalancı gizli tanıklar üstünden, Erzurum'da tutuklanıp aylarca hapislerde çürütülmüştü.

Şimdi hesap verme zamanı

17-25 Aralık yargı darbe girişimi öncesinde, Erzurum Adliyesi'ni adeta ana karargâh haline dönüştüren FETÖ'cü hâkim ve savcıların bazıları bugün ya açığa alınmış durumdalar ya da halen süren çeşitli davalarda sanık olarak yargılanıyorlar. Adalet Bakanlığı'na yakın çevrelerin bildirdiğine göre, Erzurum Adliyesi özellikle kritik noktalar açısından, her ne kadar paralelci yapıdan arındırılmış olsa da, FETÖ'cü hâkim ve savcılardan büsbütün temizlenemedi. İhraçları gündeme gelen 680 hâkim ve savcı içerisinde Erzurum'dan da bir çok ismin yeralması bekleniyor. Yargıyı kullanarak sırf kendileri gibi düşünmeyen kişi ve gruplar üzerinde terör estiren o kişiler, şimdi işledikleri cürümün hesabını verecekler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Kokuşmuş ve örümcek ağı tutmus fikirlerinle 01 Ocak 1970 02:00

    Tarihin tozlu sayfalarına , iktidarla iyi geçinmek adına insanligindan odun veren basit bir kalemşör olarak gomuleceksin.

  • Bahriye DUYMUŞ 01 Ocak 1970 02:00

    Atalarımızdan bize armağan güzel bir atasözü var; Alma mazlumun ah ını sonra çıkar aheste, aheste.