Eğitim Haber Girişi : 02 Kasım 2017 14:30

Erzurum'dan Erzincan'a Türk Dünyası köprüsü

Erzurum'dan Erzincan'a Türk Dünyası köprüsü
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü öğrencileri, Erzincan'ın Tercan ilçesine bağlı Körpınar İlk ve Ortaokulu'na sosyal yardım çıkarması yaptı.
Erzurumajans-Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü öğrencileri, Erzincan'ın Tercan ilçesine bağlı Körpınar İlk ve Ortaokulu'na sosyal yardım çıkarması yaptı. 

Türk Dünyası Kulübü öğrencileri, 78 ilk ve ortaokul öğrencisine kırtasiye ürünleri, oyuncak, spor malzemeleri ve süs eşyalarından oluşan hediyeler dağıttı. Türk Dünyası Kulübü öğrencileri, yardım eli uzattıkları ilk ve ortaokul öğrencilerine ayrıca Türk Dünyası ile Atatürk Üniversitesi'nin tanıtımını da yaptı.

Atatürk Üniversitesi Türk Dünyası Kulübü öğrencileri, takdir edilecek bir çalışmaya daha imzasını attı. Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü öğrencilerinin kurduğu kulüp, "Köy Okulu Sosyal Yardım Projesi" kapsamında Erzincan'ın Tercan ilçesine bağlı Körpınar Köyü'ne çıkarma yaptı. Körpınar İlk ve Ortaokulu öğrencileriyle bir araya gelen Türk Dünyası Kulübü öğrencileri, öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamakla kalmadı, oyuhcak, süs hediyesi ve spor malzemesi de dağıttı. Üniversiteli abi ve ablaları tarafından sevindirilen öğrenciler, Türk Dünyası Kulübü öğrencilerinin hazırladığı Türk Dünyası Bayrak Geçiş törenini de izlediler.

YILMAZ, KULÜP FAALİYETLERİNİ ANLATTI

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Türk Dünyası Kulübü Başkanı Yunus Yılmaz, kulüp olarak "Köy Okulu Sosyal Yardım Projesi" yürüttüklerini belirterek, bu proje kapsamında köy ilkokulu ve ortaokulu öğrencilerine yardım eli uzattıklarını söyledi. Bu çerçevede kulüp olarak Erzincan'ın Tercan ilçesine bağlı Körpınar Köyü'ne çıkarma yaptıklarını anlatan Yılmaz, "Bu köyümüzdeki 78 ilk ve ortaokul öğrencisinin genel kırtasiye malzemeleri kulübümüz tarafından karşılanmıştır. Defter, kalem, silgi, spor malzemeleri, kalemlik, kız öğrencilerine kullanabilecekleri aksesuar, erkek öğrencilere futbol topu, kız ve erkek öğrencilere voleybol topu, bayramlarda sınıfları süslemeleri için süs malzemesi, öğrencilere hikaye kitapları kulüp üyeleri tarafından hediye edilmiştir." diye konuştu.

Yardım eli uzattıkları Körpınar Köyü İlk ve Ortaokulu öğrencilerine Türk Dünyası ve Atatürk Üniversitesi tanıtımını da yaptıklarını dile getiren Kulüp Başkanı Yunus Yılmaz, "Öğrencilerimize Türk dünyasını anlattık, bayraklarıyla birlikte tanıtım yaptık. Türk Dünyası bayrak geçiş töreni gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz Türk dünyasına ait bayraklar eşliğinde rengarenk görüntüler oluşturdu. Kısaca bu çalışma sayesinde öğrencilerimizin Türk dünyası farkındalığı oluşturmaya çalıştık" ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLER ÇOK MUTLU OLDU

Öte yandan söz konusu faaliyetin gerçekleştirilmesinde büyük desteğini gördükleri Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e teşekkür eden Türk Dünyası Kulübü Başkanı Yunus Yılmaz, benzer çalışmalar yapmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Bu arada Erzincan'ın Tercan ilçesine bağlı Körpınar Köyü İlk ve Ortaokulu öğrencileri de, Erzurum'dan gelen üniversiteli abi ve ablalarını görmüş olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "Abilerimiz ve ablalarımız bizi çok sevindirdiler. Yeni kalemlerimiz, kitaplarımız, defterlerimiz, oyuncaklarımız oldu. Bize dünyadaki Türk devletlerini anlattılar, bayraklarıyla tanıttılar. Atatürk Üniversitesi'ni tanıdık, ismini duyduk ve kesinlikle de unutmayacağız. Hepsine çok teşekkür ediyoruz. Bizi çok mutlu ettiler" dediler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.