Erzurum Haber Girişi : 27 Haziran 2017 16:17

Erzurum'da otobüslerde unutulan eşyalar sahiplerini bekliyor

Erzurum'da otobüslerde unutulan eşyalar sahiplerini bekliyor
Erzurum'da Büyükşehir Belediyesi'ne ait otobüslerde unutulan kayıp eşyalar, Ulaşım Daire Başkanlığı Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Kayıp Eşya Deposunda sahiplerini bekliyor.
Erzurumajans-Erzurum'da Büyükşehir Belediyesi'ne ait otobüslerde unutulan kayıp eşyalar, Ulaşım Daire Başkanlığı Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Kayıp Eşya Deposunda sahiplerini bekliyor.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç, toplu ulaşım araçlarında eşya unutanların 444 16 25 numaralı çağrı merkezini aramalarını söyledi. Kayıp eşyaları sahiplerine teslim etmeye özen gösterdiklerini belirten Kıraç halkın özellikle bayramlarda çok telaşlı olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Aldıkları eşyalarla toplu taşıma araçlarına binenler,  o telaşın içerisinde çantalarını, şemsiyelerini, cüzdanlarını, saatlerini, ceketlerini ve hatta aldığı eşyanın tamamını unutup iniyor. Unutulan bu eşyaların kaybolması mümkün değil. Çünkü toplu taşım araçlarının içerisi 24 saat kameralarla izleniyor ve kaydediliyor. Bir başkasının bıraktığı eşyayı kim alırsa tesbip ediliyor. Şoföre teslim edilenler de kayıp eşya bürosuna getiriliyor. Görüntülerde eşyanın kime ait olduğu belli olduğu için, sahibine tutanakla teslim ediyoruz." 

'KADINLAR ÇANTA VE CÜZDAN UNUTUYOR'

Özellikle kadınların çantalarını veya cüzdanlarını unuttuklarını  kaydeden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç, şunları söyledi:

"Belediye toplu taşıma araçlarında ve yine bizim sorumluluğum altında olan özel halk otobüsleri ve minibüslerde vatandaşlarımızın bu telaş içerisinde unuttukları eşyaları ulaşım dairesi depolama merkezinde tutuyoruz. Vatandaş veya şoförler tarafından bize teslim eden eşyaları tutanak halinde alıp depolarda saklıyoruz. Sahibi gelene kadar orada duruyor. Senelerce duran eşyaları var. Kıyafet, ayakkabı gibi eşyalar ise bir yılın sonunda Kızılay'a bağışlanıyor. Şu an depolarda 2 bin 750 kayıp eşya sahibini bekliyor. Unutulan eşyanın nevi, cinsi, değeri ne olursa olsun Erzurum halkı bu konuda oldukça hassas. Biz de hassas davranan vatandaşları maddi veya manevi bir şekilde ödüllendiriyoruz. Bugüne kadar yapılan bu tür kayıp eşyalarda sıkıntı olmamıştır. Vatandaşlar özellikle havaalanına çalışan otobüslerimizde eşya unutuyor. Yağmur veya kar yağışlarında da kayıp eşyada yoğunluk yaşanıyor."

Depolda bilgisayardan ziynet eşyasına, Türk lirasından dövize, nüfus cüzdanından banka kredi kartına kadar yüzlerce kayıp eşya sahibini bekliyor.

Zafer KUMRU/DHA
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.