Erzurum Haber Girişi : 11 Ağustos 2017 14:15

Erzurum'da metruk binalar didik didik arandı

Erzurum'da metruk binalar didik didik arandı
Erzurum'da polis ekipleri daha önceden tespit edilen metruk binalara operasyon düzenledi.
Erzurumajans-Erzurum'da polis ekipleri daha önceden tespit edilen metruk binalara operasyon düzenledi.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ve Narkotik Büro ekipleri tarafından ildeki çeşitli adreslere operasyon yapıldı. İl genelinde yürütülen çalışmalar kapsamında daha önceden tespit edilen metruk binalara da operasyon düzenledi. Tüm metruk, sahipsiz ya da içinde yaşayan olmayan bütün binalar Erzurum polisi tarafından didik didik arandı. Metruk binalarda uyuşturucu madde üzerine denetimler yapılırken, binaların fotoğrafları çekildi. Binaların kullanılıp kullanılmadığı tespit edilerek tutanağa geçirildi.

Metruk binalara operasyonların devam edeceğini belirten ekipler binalara giriş yapan şüpheli kişilerin 155 polis hattına bildirmeleri gerektiğini ifade etti.

Gece ve gündüz saatlerinde düzenlenen operasyonda 411 şahıs sorgulanarak 125 araç incelendi. Yapılan incelemeler sonucunda 2 kişiye maksat dışı bıçak kullanmak ve taşımaktan, 1 kişiye uyuşturucu madde kullanmak ve taşımaktan işlem yapıldı. Aranması olan 1 kişi de yakalandı.

"Bağımlılıkla topyekun mücadele başlıyor. Narko timlerin sayısı artacak"

Öte yandan Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Uyuşturucu ile Mücadele Yüksek Kurulu'nun adının, 'Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu' olarak değiştirileceğini ve ülke genelinde narko timlerin sayısının artırılacağını belirtmişti.

Başbakan Yardımcısı Akdağ, geçtiğimiz gün Erzurum'da şu açıklamayı yapmıştı:

"İçişleri Bakanlığımız bu narko timlerin hem sayısını artırıyor, hem de ekipleri kuvvetlendiriyor. Tabii ki uyuşturucuyla mücadelenin olmazsa olmazı, en önemli mücadele aracı uyuşturucu sattırmamaktır. Şunu açıkça söyleyeyim, İçişleri Bakanımız, bu hususta çok ciddi bir gayret gösteriyor, bütün teşkilatı adeta seferber etmiş durumda. Bu arada Adalet Bakanlığımızın aldığı tedbirler vardı biliyorsunuz, cezalar arttırıldı, o yapıldı yani o kısım tamam. Hükümet olarak bütün sorumluluğumuzun bilincindeyiz."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.