Erzurum Haber Girişi : 23 Mayıs 2017 14:00

Erzurum'da Mayıs'ın 23'ünde kar yağışı

Erzurum'da Mayıs'ın 23'ünde kar yağışı
Erzurum-Tekman karayolunda kar yağışı nedeniyle bazı araçlar buzlanan yolda kayarak yoldan çıkarken, Meteoroloji yetkilileri de Doğu Anadolu'da gök gürültülü sağanak ve kuvvetli rüzgar uyarısında bulundu.
Erzurumajans-Erzurum-Tekman karayolunda kar yağışı nedeniyle bazı araçlar buzlanan yolda kayarak yoldan çıkarken, Meteoroloji yetkilileri de Doğu Anadolu'da gök gürültülü sağanak ve kuvvetli rüzgar uyarısında bulundu.
 
Mayıs ayının 23'ünde Erzurum Palandöken'in yüksek kesimlerinde yağmur yağışı kara dönüştü. Kar ve tipi dolayısıyla Erzurum-Tekman karayolu neredeyse kardan kapanacak duruma geldi. Karın kapladığı ve ardından buzlanan yolda bazı araçlar kayarak yol dışına çıktı. Bazı vatandaşlar kar ve tipiyi cep telefonlarıyla görüntüledi.

Cep telefonuyla görüntü çeken vatandaşlardan Sadık Kandil, "Palandöken Dağı'na kar yağmış Tekman'a doğru gidiyoruz. Yol hemen hemen kapanmak üzere. Allah yardımcımız olsun. Baya kar var yolda" dedi.

Öte yandan Doğu Anadolu Bölgesi'nde gök gürültülü sağanak ve kuvvetli rüzgar uyarısında bulunuldu. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölge genelinde parçalı ve çok bulutlu hava ile aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak görüleceği, yağışların yer yer kuvvetli olacağı belirtildi. Hava sıcaklığının 2 ila 4 derece azalacağı bölgede rüzgarın 40-60 kilometre hızla esmesi bekleniyor.

Yetkililer, Erzurum, Erzincan çevrelerinde beklenen kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak ile oluşması muhtemel ani sel-su baskını, heyelan, yerel dolu oluşumu, yıldırım, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ile doğalgaz kaynaklı karbonmonoksit gazı zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.