Ekonomi Haber Girişi : 17 Nisan 2015 16:02

Erzurum'da kurulan şirket sayısı arttı

Erzurum'da kurulan şirket sayısı arttı
Erzurum'da mart ayında kurulan şirket sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 15.38 oranında artarken, kapanan şirket sayısı yüzde elli, tasfiyeye giren şirket sayısı ise yüzde 89 oranında gerileme gösterdi.
Erzurumajans-Erzurum'da mart ayında kurulan şirket sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 15.38 oranında artarken, kapanan şirket sayısı yüzde elli, tasfiyeye giren şirket sayısı ise yüzde 89 oranında gerileme gösterdi.

MART AYI ERZURUM

TOBB Mart ayı kurulan ve kapanan şirket verilerini paylaştı. Erzurum'da bu yılın mart ayında 15 şirket, 1 kooperatif ve 15 gerçek kişi ticari işletmesi kuruldu. Dönemde 1 şirket ve 2 kooperatif tasfiye işlemi gördü. Mart ayında 4 şirket ve 2 gerçek kişi ticari işletmesi ise faaliyetini durdurdu. Kapanan kooperatif kaydedilmedi.

DOSİAD VERİLERİ

DOSİAD Araştırma Merkezi analizlerine göre Erzurum'da mart 2015 döneminde kurulan şirket sayısı 2014 yılı mart ayına göre yüzde 15.38 oranında artış kaydetti. 2014 yılı mart ayında Erzurum'da 13 şirket, 1 kooperatif ve 27 gerçek kişi ticari işletmesi kurulmuş, 9 şirket ve 5 kooperatif tasfiye işlemi görürken, 8 şirket, 1 kooperatif ve 5 gerçek kişi ticari işletmesi ise kapanmıştı.

ANALİZ SONUÇLARI

DOSİAD analizlerine göre, Mart ayı ölçeğinde Erzurum'da 15, KUDAKA istatistik Bölgesinde 25, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesinde 42, Doğu Anadolu Bölgesinde 145 yeni şirket kuruldu. Erzurum'un mart ölçekli kurulan şirket payı KUDAKA istatistik Bölgesinde yüzde 60, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesinde yüzde 36, Doğu Anadolu Bölgesinde yüzde 11'e yükseldi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.