Erzurum Haber Girişi : 12 Mart 2016 12:17

Erzurum'da kurtuluş coşkusu

Erzurum'da kurtuluş coşkusu
Erzurum'un işgalden kurtuluşunun 98'nci yıldönümü törenleri, merkez Yakutiye İlçesi'ndeki Atatürk Anıtı'nın bulunduğu Havuzbaşı'nda çelenk konulması ile başladı.
Erzurumajans-Erzurum'un işgalden kurtuluşunun 98'nci yıldönümü törenleri, merkez Yakutiye İlçesi'ndeki Atatürk Anıtı'nın bulunduğu Havuzbaşı'nda çelenk konulması ile başladı. 

Törene Vali Ahmet Altıparmak, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 9'uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay'ın yanı sıra siyasi parti, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda kişi katıldı. Çelenk koyma töreni ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "Tarihimizin öğrettiği ilk hakikat bu vatanı kurmanın kolay olmadığıdır. Üstünde bugün sere serpe gezdiğimiz bu topraklar, şehitlerimizin kanlarıyla vatanlaştırdığımız ülkemizin, Türk milletinin vatanı olabilmesi için, bin yıldan beri en seçme yiğitlerini, devlet adamlarını, komutanlarını, en sevdiği, üstüne titrediği zekaları, ilim, fikir ve gönül adamlarını buralarda eritmiş, buralarda akıtmıştır" dedi. 

Tören daha sonra şiirlerin okunması, halk oyunları ve mehteran ekibinin gösterisiyle sona erdi. Buradaki törenin ardından protokol üyeleri Karskapı Şehitliği'ni ziyaret ederek dua ettiler. Protokol üstlerine Türk Bayrığı serilen şehitliklerin mezarlarına karanfiller bıraktı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.