Erzurum Haber Girişi : 22 Ekim 2014 21:10

Erzurum'da konutzedelerden belediyeye yumurta

Erzurum'da konutzedelerden belediyeye yumurta
Erzurum'da ruhsat ve projesi olmadığı gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatı durdurulan 2 bin konutluk site projesinden daire alan aileler, belediye önünde toplanarak gösteri yapıp, binaya yumurta attı.
Erzurumajans-Erzurum'da ruhsat ve projesi olmadığı gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatı durdurulan 2 bin konutluk site projesinden daire alan aileler, belediye önünde toplanarak gösteri yapıp, binaya yumurta attı.

Merkez Palandöken ilçesindeki Yenişehir semtinde, Büyükşehir Belediyesinin kentsel dönüşüm projesi kapsamında 2012 yılında İmar İskan evleri yıkıldı. İhaleyi alan işadamı Ahmet Metin Karadayı'nın şirketi Karadayı Grup, geçen yıl 240 milyon liraya mal olacak 2 bin konutluk 'New City Projesi'nin temelini attı. 30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerden sonra Büyükşehir Belediye Başkanı olan AK Partili Mehmet Sekmen, inşaatı ruhsat ve projesi olmadığı gerekçesiyle durdurdu.

A
ylardır eylemlerini sürdüren konutzedeler, bugün saat 11.00'de Büyükşehir Belediye binası önünde yine toplandı. Yaklaşık 100 kişiden oluşan grup 'Sekmen istifa', 'Siyaset yapmıyoruz hakkımızı istiyoruz' diye slogan attı. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı eylemde konutzedeler yanlarında getirdikleri 3 koli yumurtayı belediye binasına atmak isterken polis müdahale etti. Vatandaşlar, polisten kurtarabildikleri birkaç yumurtayı belediyeye attı. Kalabalık daha sonra sessizce dağıldı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    Yorumunuz

  • mustafa cims 01 Ocak 1970 02:00

    sayın başkanım sizlere oy verdik bizleri bu insanların elinden kurtarın diye ama sizler bu insanlara daha iyi yollar açtınız ocaklarımızı başımıza yıkmak için elinizden geleni yaptınız ama bunu bilin all ah her zaman mazlumun yanındadır elbet bir gün bu devran döner elbet senın geldiğin parti elbette senın yerine başka birini koyar

  • selma baltakesen 01 Ocak 1970 02:00

    Sayın Mehmet sekmen devlette devamlılık esastır bunca kişilerin nebalini almak haktır evimizi yıktınız ev ler yapılmadı bi çözümü vardır mutlaka lütfen bunu yapın devlet herzaman malumunuz yanındadır büyüklük yapın bu işi çözün