Kültür-Sanat Haber Girişi : 23 Nisan 2016 18:27

Erzurum'da kardeş buluşması... 49 Ülkeden 2 bin öğrenci geldi

Erzurum'da kardeş buluşması... 49 Ülkeden 2 bin öğrenci geldi
Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu tarafından bu yıl Erzurum'da 3'üncüsü organize edilen 'Uluslararası Öğrenci Buluşması' renkli görüntülere sahne oldu.
Erzurumajans-Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu tarafından bu yıl Erzurum'da 3'üncüsü organize edilen 'Uluslararası Öğrenci Buluşması' renkli görüntülere sahne oldu.

Erzurum'da 3'üncüsü düzenlenen 'Uluslararası Öğrenci Buluşması' Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın (YTB) destekleriyle 49 ülkeden 2 bin öğrencinin katılımıyla Aziziye parkında gerçekleşti. Ülkelerini temsil eden öğrenciler stantlarda kendi yöre ve kültürlerine ait değerleri katılımcılara tanıttı. Geleneksel halk oyunlarını sergileyen öğrenciler yöresel kıyafetleriyle renkli görüntüler oluşturdu. Birbirinden özel yiyeceklerin de sunulduğu buluşmada, öğrenciler birlik ve kardeşlik ruhunu yaşadı.

'Uluslararası Öğrenci Buluşması' kapsamında ensar muhacir ilişkisinin yaşandığını kaydeden Erzurum Uluslararası Öğrenci Derneği Kurucu Başkanı Özkan Yıldırım, "49 ülkeden 2 bin 200 öğrencimizin katılımıyla 'Uluslararası Öğrenci Buluşması'nı gerçekleştiriyoruz. Öğrenciler tanıtım ve sahne gösterileriyle burada 'Biz Kardeşiz Biz Geleceğiz' temalı buluşmasını tüm Erzurum'a sunuyoruz. Her geçen yıl daha çok rağbet gören buluşmamızla burada muhacir ensar ilişkisini yaşatıyoruz" dedi.

Stantlarında ülkelerinin tanıtımın yapan Endonezyalı öğrenciler ise "Bu programlarla bizim kardeşliğimizi daha çok kuvvetleniyor. Akrabalık ilişkilerimiz gelişiyor. Burada olmaktan mutluyuz. Türkiye'yi çok seviyoruz" dediler
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.