Ekonomi Haber Girişi : 20 Mart 2017 16:45

Erzurum'da istihdam fuarı

Erzurum'da istihdam fuarı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve diğer paydaşların ortaklaşa düzenlediği 6. Kariyer Günleri ve İstihdam Fuarı açılacak.
Erzurumajans-Erzurum Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörlüğü, Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası ve Erzurum Ticaret Borsası iş birliği ile 29-30 Mart 2017 tarihinde Erzurum Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde ''Bu fuarda iş var!'' sloganıyla 6. Erzurum İstihdam Fuarı düzenleneceği belirtildi. Yapılacak etkinliğe sektörünün seçkin firmaları katılacağı bildirildi.

Düzenlenecek fuarla; işgücünü arz edenleri ile işgücü talep edenleri, kamu kurumlarını, yerel yönetimleri, üniversiteleri, sanayici ve işletmecileri işbirliği içinde buluşturmak, mesleki eğitim, istihdam ve insan kaynakları konusunda taraflar arasındaki bu işbirliğini kalıcı ve kurumsal hale getirmektir, ayrıca işgücünü arz eden ve arz etmeye hazırlanan kişileri, işgücü piyasası hakkında bilgilendirmek, istihdama girişlerini kolaylaştırmak ve çalışma hayatında başarılı olma konusunda rehberlik yapmak, işgücü talep eden firmaları çalışma hayatı konusunda bilgilendirmek, işgücü temininde, insan kaynakları ve istihdam konusunda yardımcı olmak amaçlanıyor. 

Erzurum Valiliği'nce yapılan yazılı açıklamada, İşyeri kuruluşlarına kendilerini ve çalıştıkları sektörleri tanıtma olanağı vermek, gelecekte kuruluşların insan kaynaklarına katılacak mezun adayların hedeflerini belirlemede katkıda bulunmak, mezun ve mezun olacak öğrencilere iş görüşmesi olanakları sağlamak, ara sınıflardaki öğrencilere staj olanakları sağlamak, öğrencilerin firmalarla daha yakın iletişimde olmasını sağlamak, mezuniyet sonrası iş olanakları ve çalışma politikaları hakkında öğrencilerin bilgi edinmelerini sağlamak amaçlandığı belirtilerek, "Girişimcilik kapsamında ise Girişimcilik eğitimi alan ve almak isteyen adaylara KOSGEB, Ticaret ve Sanayi odası, Esnaf ve Sanatkarlar odası, Kredi Garanti Finansal destek kurum ve kuruluşları tarafından iş kurmaları konularında bilgilendirmeler yapılacaktır. Bu amaçlarla 29-30 Mart 2017 tarihinde yapılacak olan İstihdam Fuarı etkinliklerine öğrencilerimiz, iş arayanlarımız, işverenlerimiz başta olmak üzere tüm halkımız davetlidir" denildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.