Kültür-Sanat Haber Girişi : 02 Eylül 2014 20:42

Erzurum'da Gazze için yardım sergisi açıldı

Erzurum'da Gazze için yardım sergisi açıldı
Erzurum'da Palandöken Kalkınma Vakfı tarafından Gazze'deki insanlık dramına dikkat çekmek ve yardım etmek amacı ile "Gazze'ye Bir El Uzanıyor" adlı bir resim sergisi düzenledi.
Erzurumajans-Erzurum'da Palandöken Kalkınma Vakfı tarafından Gazze'deki insanlık dramına dikkat çekmek ve yardım etmek amacı ile "Gazze'ye Bir El Uzanıyor" adlı bir resim sergisi düzenledi.

Palandöken Kalkınma Vakfı Erzurum Yakutiye Meydanı'nda açtığı fotoğraf sergiyle Gazzeli Müslümanlara yardım kampanyası başlattı. 50 fotoğrafın yer aldığı sergide "Erzurum'dan Gazze'ye Bir El Uzanıyor" kampanyası başlatılarak fotoğraflardan oluşan serginin yanına yardım kutusu konuldu. Sergi açılışında konuşan Palandöken Kalkınma Vakfı Üyesi Bahadır Yalap, "Gazze'de 2 bin 500'e yakın kardeşimiz şehit oldu. Şu an 500 bin kişi günlük yardıma muhtaç halde, 20 binden fazla ev kullanılamayacak durumdadır. Yaklaşık 300 bin kişi 85 okulda hayatlarını devam ettirme gayretinde, hastaneler de 10 binden fazla yaralı tedavi olmayı bekliyor. Önümüzün kış olması hasebiyle acil yardım daha çok önem arz etmektedir. Bizde Palandöken Kalkınma Vakfı olarak karınca misali kardeşlerimize destek olma gayretindeyiz." dedi.Firavun 'un bile yalnız erkekleri katletme teşebbüsünde bulunduğunu vurgulayan Yalap, şunları kaydetti." Bunlar 1945 yılından beri işgal edilmiş Filistin topraklarında hem çocukları hem anneleri katlediyor. Bugün toprakları işgal edilmiş ülke nüfusunun en az iki katı mülteci konumuna düşürülmüş bir Filistin var. Devlet terörüne ve açık soykırıma tabi tutulan, tüm dünyanın duyarsızlığına inat kafa tutan ve direnen kahraman bir Filistin halkı ve ordusu var. Gazze'deki Müslüman kardeşlerimize Erzurum olarak neler yapabiliriz? Bu bağlamda Palandöken kalkınma vakfı olarak Filistin halkının sofrasında bir aş, yaralarında bir merhem olmak istedik, bu sebeple 6 yıl önce düzenlediğimiz gibi bir fotoğraf sergisi açarak bu acıyı gözler önüne sermek istedik."
Palandöken Kalkınma Vakfı Üyesi Bahadır Yalap, fotoğraf sergisinin 11 Eylül'e kadar açık kalacağını söyledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.