Erzurum Haber Girişi : 19 Ocak 2017 12:30

Erzurum'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 8 kişi tutuklandı

Erzurum'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 8 kişi tutuklandı
Erzurum merkezli 3 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan, aralarında esnaf ve iş adamlarının da bulunduğu 18 zanlıdan 8'i tutuklandı.
Erzurumajans-Erzurum merkezli 3 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan, aralarında esnaf ve iş adamlarının da bulunduğu 18 zanlıdan 8'i tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla örgütün finansal yapılanmasının deşifre edilmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Erzurum, İstanbul ve Trabzon'da düzenlenen eş zamanlı operasyona gözaltına alınan 18 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan Z.K, İ.Ç, E.A, M.Y, İ.C, U.H. E.E. ve A.T, çıkarıldıkları sulh ceza mahkemesi tarafından "terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklandı. 10 zanlı ise adli kontrol hükümleri uygulayarak serbest bırakıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Abdulkadir şimşek 01 Ocak 1970 02:00

    gerek göz altına alınan gerek tutuklanan şahısların bazılarının ismi hiç zikredilmiyor. Bazılarının adının baş harfi soyadının tamamı veriliyor. Bazılarının hem adı hem soyadı veriliyor. Bazılarının ise neredeyse tüm künyesi zikrediliyor. bende bir vatandaş olarak soruyorum bu işin sırrı ne ?