Spor Haber Girişi : 21 Aralık 2016 19:00

Erzurum'da EYOF heyecanı

Erzurum'da EYOF heyecanı
Avrupa'nın dört bir yanından Olimpiyat Oyunları'na katılma hayali olan genç sporcuların yer alacağı Avrupa Gençlik Olimpik Festivali (EYOF), 11-18 Şubat 2017 tarihlerinde Erzurum'da düzenlenecek.
Erzurumajans-Avrupa'nın dört bir yanından Olimpiyat Oyunları'na katılma hayali olan genç sporcuların yer alacağı Avrupa Gençlik Olimpik Festivali (EYOF), 11-18 Şubat 2017 tarihlerinde Erzurum'da düzenlenecek. 

Daha önce yaz festivalini düzenleyen Türkiye, tarihinde ilk kez kış festivaline ev sahipliği yapacak.

Avrupa'nın en önemli kış sporları merkezlerinden biri olan Erzurum, farklı bir heyecana hazırlanıyor. Daha önce uluslararası seviyede birçok önemli organizasyonlara ev sahipliği yapan Dadaşlar diyarı, Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'nin 13'üncüsü için konuklarını ağırlamaya hazır.

Avrupa Olimpiyat Komiteleri Birliği (EOC) tarafından her iki yılda bir düzenlenen Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'ne Türkiye ilk kez ev sahipliği yapacak. Avrupa'nın en önemli kış sporları merkezlerinden biri olan Erzurum'da yaklaşık 40 ülkeden 807 sporcunun mücadele edecek.

14 ile 17 yaş arasındaki genç sporcuların yer alacağı EYOF 2017 Erzurum'da genç yıldız adayları, alp disiplini, biatlon, kayaklı koşu, curling, buz pateni, buz hokeyi, sürat pateni, kayakla atlama ve snowboard olmak üzere 9 dalda yarışacak.

Olimpiyat Oyunları'na katılma potansiyeli olan genç sporcuların keşfedilmesi açısından önem taşıyan organizasyonda Türkiye'yi 24'ü kız, 45'i erkek olmak üzere toplamda 69 sporcu temsil edecek.

Branşlara göre sporcu dağılımı:

BranşKız SporcuErkek Sporcu
Alp disiplini44
Biatlon44
Kayaklı Koşu44
Curling55
Buz Pateni11
Buz Hokeyi-20
Sürat Pateni22
Kayakla Atlama-1
Snowboard44

Genç sporcular için Olimpiyat deneyimi

Genç sporcular için bir Olimpiyat deneyimi gibi görülen Avrupa Gençlik Olimpik Festivali, ilk kez 1991 yılında Belçika'da düzenlenen yaz festivali ile başladı. 1993'te ise kış festivalini de bünyesine ekleyerek ilerleyen organizasyonun 13'üncüsüne Türkiye ev sahipliği yapacak.

2015 yılında Lihtenştayn'da düzenlenen kış festivaline Türkiye 12 kız, 17 erkek olmak üzere 29 sporcu ile katıldı.

Kış sporlarında önemli bir merkez: Erzurum

Son yıllarda gerçekleştirdiği uluslararası organizasyonlar ile dünya çapında tanınırlığı artan Erzurum, ev sahipliği yaptığı etkinlikleri başarı ile tamamlayarak önemli bir tecrübe elde etti.

2011 Universiade ile kış sporları için kapılarını açan Erzurum, 2012 Kuzey Disiplinleri U23 Dünya Şampiyonası, 2012 Dünya Karışık Çiftler Curling Şampiyonası gibi önemli organizasyonlarının tecrübesini EYOF 2017'ye de yansıtacak.

Yıldızların parlayacağı EYOF 2017 Erzurum'da müsabakalar, Palandöken ve Konaklı Tesisleri, Kayakla Atlama Kuleleri, Curling, Buz Hokeyi, Buz Pateni, Short Track salonlarında düzenlenecek. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.