Erzurum Haber Girişi : 12 Temmuz 2017 17:00

Erzurum'da engelli memurun hayatını karattılar

Erzurum'da engelli memurun hayatını karattılar
Şikâyet için aradığı 155 Polis İmdat hattında memurla tartıştı. İki gün sonra gözaltına alındığı karakolda iddiaya göre emniyet amirinin "Erdoğan'ı seviyor musun?" sorusuna 'evet' dediği için darp edildi.
Erzurumajans-Şikâyet için aradığı 155 Polis İmdat hattında memurla tartıştı. İki gün sonra gözaltına alındığı karakolda iddiaya göre emniyet amirinin "Erdoğan'ı seviyor musun?" sorusuna 'evet' dediği için darp edildi. 15 Temmuz gecesi 'silah bırakın' talimatı veren o amir tutuklandı ancak bedensel engelli memur Yusuf Yegin işinden oldu.

Her şey telefonda başladı

Filmlere konu olacak kumpasın hikâyesi Erzurum'un İspir İlçesi'nde yaşandı. Yaklaşık 20 yıldır PTT'de memur olarak çalışan bedensel engelli Yusuf Yegin (44) iddiaya göre 25 Şubat 2012'de eşiyle yaşadıkları bir kaza sonrası 155 Polis İmdat'ı aradı. Daha şikâyetini dile getirmeden telefonun yüzüne kapanmasıyla yeniden arama yapan Yegin, polis memuruyla tartıştı.

"Erdoğan'ı seviyor musun?"

Karşılıklı hakaretleşmenin ardından telefonu kapatan Yusuf Yegin, iki gün sonra iş yerinde gözaltına alınarak polis merkezine getirildi. İddiaya göre İlçe Emniyet Amiri Mustafa Dutak, odasına aldığı Yegin'e "Erdoğan'ı seviyor musun?" diye sordu. Soru karşısında şaşıran Yegin, "evet" deyince darp edildi. Çenesine ve burnuna aldığı darbelerle kanlar içinde kalan Yegin akşam saatlerinde bırakıldı.

Şikâyetini geri aldı ama...

Yusuf Yegin, yaşadıklarından sonra hastaneye giderek rapor aldı ve Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Ancak ilçenin ileri gelenleri Yegin'den "Sizler memursunuz, olayı büyütmeyin" diyerek şikâyetini geri almasını istedi. Bunun üzerine Yegin şikâyetçi olmaktan vazgeçti ancak telefonda hakaretleştiği polis memuru T.Ç. ile bir başka polis memuru A.A., şikayetini sürdürdü.

18 ay 22 gün ceza aldı

Geçici görevle bulunduğu İspir'den daha sonra Erzurum'a gelen Yusuf Yegin hakkında görevli memura hakaret ve tehdit suçlarından dava açıldı. Mahkeme tebligatı almadığını ileri süren Yegin, gıyabında devam eden davada tehditten 6 ay 7 gün, hakaretten ise 12 ay 15 gün ceza aldı. Karar duruşmasının olduğu gün kendisine ulaşan tebligatla İspir'e mahkemeye giden Yegin tutuklandı.

56 gün cezaevinde kaldı

Cezası ertelenmeyen Yusuf Yegin 56 gün cezaevinde kalırken, aldığı ceza nedeniyle işini kaybetti. Temyize başvuran ancak sonuç alamayan Yegin, malulen bile emekli edilmedi. Tüm özlük haklarını kaybeden ancak hukuk mücadelesini sürdüren Yegin, yaşadıkları karşısında hala şaşkınlığını gizleyemediğini dile getirdi ve "Bir anda hayatını kararttılar" dedi.

O amir tutuklu

Bu arada FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz darbe girişimi sırasında görev yerine gelerek muhtemel durumlara karşı silahlanan polislere "silah bırakın" talimatı verdiği iddia edilen İspir İlçe Emniyet Amiri Mustafa Dutak geçen yıl Temmuz ayında tutuklanmıştı. 'Silahlı terör örgütü üyesi' olduğu iddiasıyla 30 yıldan 45 yıla kadar hapis istemiyle hakkında dava açılan Dutak'ın yargılanması devam ediyor.

Evet, hakaret ettim ama...

Yaşadıkları karşısında ne yapacağını bilemediğini anlatan Yegin, şunları söyledi. "Her şey bir an da gelişti ve ne olduğunu anlayamadım. Şu engelli halimle dayak yedim, hakarete uğradım. Evet, kabul ediyorum bana hakaret edilince bende dayanamadım, telefonda karşılığını verdim ancak bu cezayı hak etmedim. Beni tuzağa düşürdüler ve hayatımı mahvettiler."

Polis bana, "Git hoca efendinin yurtlarına yardım et" dedi

"Benden şikâyetçi olan trafik polisi bana "Orada burada sürteceğine git hoca efendinin yurtlarına yardım et" dedi. Ben tepki gösterince uğraşıp durdular. Ben şikâyetçi olmayınca onlar da şikâyetlerini geri aldılar sanıyordum ama nasıl yapmışlarsa bana tebligat gelmeden hakkımda dava açılmış ve duruşmalar yapılmış. Ben PTT'de çalışıyorum tebligat nasıl alınır, verilir bilirim. Tamamen tuzak."

Ben nasıl tehdit ederim?

"Dediğim gibi hakareti kabul ediyorum ancak tehdit nasıl olur bunu anlamıyorum. Şu engelli halimle kimi nasıl, tehdit edebilirim. Hatta ilk başlarda darp suçu da varmış ancak onu geri çekmişler. Benim tek derdim işimi geri alabilmek. Yıllarımı verdim ama malulen bile emekli olamadım. Yaşadıklarıma bazen inanamıyorum ama hepsi gerçek" diye konuştu.

Onur SAĞSÖZ/Pusula
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.