Erzurum Haber Girişi : 06 Temmuz 2015 13:50

Erzurum'da Doğu Türkistan'a destek yürüyüşü

Erzurum'da Doğu Türkistan'a destek yürüyüşü
Ülkü Ocakları Erzurum temsilciliği tarafından Doğu Türkistan'da Müslüman Uygur Türklerine yönelik saldırıları protesto etmek için yürüyüş yapıldı.
Erzurumajans-Ülkü Ocakları Erzurum temsilciliği tarafından Doğu Türkistan'da Müslüman Uygur Türklerine yönelik saldırıları protesto etmek için yürüyüş yapıldı.

Yakutiye Kent Meydanında toplanan grup, buradan Cumhuriyet Caddesi üzeri Havuzbaşı Atatürk anıtına kadar ve daha sonra da geri Yakutiye Kent Meydanına kadar yürüyüş yaptı. Burada bir konuşma yapan Erzurum Ülkü Ocakları Başkanı Abdullah Kırmacı, "Gözümüze uzak, gönlümüze yakın Doğu Türkistan'dan yükselen çığlıkla yüreklerimiz yanmaktadır. Ramazan ayında, Doğu Türkistan'da bir millet kan ağlarken, bütün dünya yine kör, sağır, dilsiz, bu alçakça zulmü seyretmektedir. Çin'in işgali altındaki Doğu Türkistan'da uzun yıllardan beri zulüm devam etmekte, Müslüman Uygur Türkleri yaşam mücadelesi vermektedir. Bu mücadelenin bir tarafında, asimilasyon politikalarına karşı kendi vatanlarında milli kimliklerini ve dini değerlerini muhafaza etmeye çalışan soydaşlarımız, diğer tarafta Doğu Türkistan'ın demografik yapısını değiştirmek için her türlü vahşeti reva gören zalim Çin bulunmaktadır" dedi.

Çin zulmünü kınayan dövizlerin de yer aldığı yürüyüşte; 'Kahrolsun Katil Çin, Yaşasın Türkistan', 'Türklere uzanan eller kırılsın' sloganları atıldı. Etkinlik dua edilmesi ile son buldu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • YAFES... 01 Ocak 1970 02:00

    TÜRK IRKI SAGOLSUN FERMAN TÜRKEŞİN SOKAKLAR MEYDANLAR KAMPUSLER CADDEDLER VELHASIL TÜRKİYE BIZİMDİR..NE MUTLU TURKUM DİYENE ..SOFİ HOCAM VE ABDULLAH BAŞKAN VAROLSUN KAHPE DUZENIN YİĞT KURTLARI...

  • emrullah tatos 01 Ocak 1970 02:00

    KÜRDİSTAN VE DOĞU TÜRKİSTAN `` DOĞU TÜRKİSTAN Diye Kendini Yırtan MİLLİYETÇİLER... Çin Halk Cumhuriyeti sınırları içerisinde Çin`nin özerklik tanıdığı Sincan Uygur Özerk Bölgesi, Doğu Türkistan`dır. Yani özerklik almışlardır. Çin Halk Cumhuriyeti`nin en geniş idari bölgesidirler. Kendi başkentleri vardır ; ismi Urumçi`dir. Kendi bayrakları ; haritaları ; şehirleri vardır. Anayasa ile korunan resmî dilleri vardır ; Uygurca ve Standart Çincedir. Doğu Türkistan ya da Çin Türkistanı gibi isimleri kullanırlar. Tüm dini ibadetleri Çin anayasası tarafından güvence altındadır. Şimdi Çin`e terörist diyen Türk milliyetçilerine soruyorum. Burada yaşayan 30 milyon Kürde bu hakların hangisini tanıdınız. Özerklik mi? Bayrak mı? Dil mi? , anayasal güvence mi ? Hayır ; sizler bunları taleb eden herkese terörist dediniz ; bunları taleb etmek bölücülüktür dediniz. Taleb edenleri katlettiniz. Onlarca yıl cezaevlerine attınız.. Tek dil, tek bayrak, tek millet dediniz. Türk olduklarına her gün yemin ettirdiniz. Şimdi kalkmış yalan haberlerle Çin`e terörist diyorsunuz. Peki Çin bunca hakkı tanımış olmasına rağmen terörist ise !! Bunların hiç birini tanımayan sizler nesiniz.