Siyaset Haber Girişi : 20 Mayıs 2016 10:30

Erzurum'da CHP'den bayrak yürüyüşü

Erzurum'da CHP'den bayrak yürüyüşü
CHP Erzurum Teşkilatı 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bayrak yürüyüşü düzenledi.
Erzurumajans-CHP Erzurum Teşkilatı 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bayrak yürüyüşü düzenledi.

Merkez Yakutiye İlçesi'ndeki Yakutiye Medrese'nin bulunduğu kent meydanında toplanan yakalaşık 500 kişi, yarım kilometre uzaklıktaki Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında ellerinde Türk bayrakları, Atatürk posteri ve meşaleler taşıyan kalabalık, 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları attı. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından CHP Erzurum İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu konuşma yaptı. Kızıloğlu şunları söyledi:

"Ulusların tarihinde bazı dönüm noktaları vardır. O dönüm noktalarında, tarih geri dönülmez biçimde değişir. Ulusal Kurtuluş Savaşımızın başlangıcı olan 19 Mayıs da tarihimiz için böyle bir dönüm noktasıdır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Bandırma Vapuru'na bindiğinde bavulunda, egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu, tam bağımsız bir Türkiye hayali vardı. Bavulunda; yoksul, yıkık dökük bir ülkeyi yeniden inşa etmek, çağdaş, aydınlık yarınlara taşımak için sarsılmaz inancı vardı. O yüzden 19 Mayıs umutlarını yitirmiş bir ulusu ve karamsarlığa gömülmüş bir ülkeyi yeniden aydınlığa çıkaran ve bağımsızlık ruhunu ateşleyen kutlu bir destanın Samsun'da başladığı tarihtir. Gerçekten de o gün, bu topraklar üzerinde yaşayanların ve yaşayacak olan tüm kuşakların hayatlarını değiştiren gündür."

Kızıloğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın yıl dönümünde Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önderimiz Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda etmekten bir an bile çekinmeyen aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla andıklarını da söyledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.