İlçeler Haber Girişi : 08 Nisan 2015 13:34

Erzurum'da anne üniversitesi ilk mezunlarını verdi...

Erzurum'da anne üniversitesi ilk mezunlarını verdi...
Atatürk Üniversitesi ile Yakutiye Belediyesi'nin gerçekleştirdiği "Anne Üniversitesi" projesi kapsamında ilk mezunlar diplomalarını aldı.
Erzurumajans-Erzurum'da Atatürk Üniversitesi ile Yakutiye Belediyesi'nin gerçekleştirdiği "Anne Üniversitesi" projesi kapsamında ilk mezunlar diplomalarını aldı. Törende çocuklar, mezun olan annelerinin fotoğraf ve videolarını çekti.

Atatürk Üniversitesi sınıflarında annelere insan ilişkileri, kişiler arası ilişki, medya okuryazarlığı, sağlık bilgisi gibi konularda "Anne Üniversitesi" projesi kapsamında eğitim verildi. Yaklaşık 1 ay süren eğitimin ardından anneler mezun oldu. Annelere Atatürk Üniversitesi Kültür Eğitim Merkezi Salonunda Mezuniyet Töreni düzenlendi. Törene, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, ATAKSAM Müdürü Doç. Dr. Ayda Çelebioğlu, Yakutiye Belediyesi Kent Konseyi üyeleri, mezun olan anneler ve aileleri katıldı.

Törende "Anne Üniversitesi" projesi hakkında bilgi veren Atatürk Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATAKSAM) Müdürü Doç. Dr. Ayda Çelebioğlu, projenin annelere faydalı olması için yapıldığını söyledi.

Yakutiye Belediyesi olarak Atatürk Üniversitesiyle beraber işbirliği içerisinde güzel bir projeye imza attıklarını belirten Belediye Başkanı Ali Korkut, "Kent konseyinde yer alan hocalarımızın çok değerli katkılarıyla beraber proje gerçekleşti. Bize geldi bizde projeye çok olumlu baktık ve Yakutiye İlçe Belediyesi olarak da gerekli destekleri verebileceğimizi ifade ettik. Çünkü burada önemli olan şey şudur. Annelerimizin çok iyi yetişmesini sağlamaktır. Sadece çocuk yetiştirme ile ilgili değil annenin sosyal alandaki bütün aktivitelerini de iyi bir şekilde ortaya koyup koyamayacağı bir sistem içerisinde bilgilendirildi kendileri. Bu aynı zamanda da annelerin iyi yetiştirileceğine ve geleceğimiz olan çocuklarımızın ve gençlerimizin iyi bir şekilde yetişmesine sebebiyet verecek" şeklinde konuştu.

"Anne Üniversitesi" projesi ile Atatürk Üniversitesi ve Yakutiye Belediyesi işbirliğinin bir farklı adımını atmış olduklarını ifade eden Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, ailenin eğitimde birinci basamak olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından mezun olan annelere diplomaları verildi. Anneler daha sonra kep atarak mezuniyet coşkusu yaşadı. Mezun olan annelerinin bol bol fotoğraf ve görüntülerini çekerek bu anı ölümsüzleştiren çocukları ise annelerinin mezuniyetlerinin heyecanını yaşadıklarını belirtti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ömer Murat AKÇAY 01 Ocak 1970 02:00

    Benim annem o kadar yıl okumuş ve şu an Profesör Doktor. Bunlar hiç okumadan hemen mezun. Adaletini S...... Dünya...