Eğitim Haber Girişi : 23 Ocak 2015 13:10

Erzurum'da ''güvenli internet kullanımı'' semineri

Erzurum'da ''güvenli internet kullanımı'' semineri
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün Aile Eğitim Programı kapsamında Hüseyin Avni Ulaş Lisesi öğrencilerine , "Güvenli İnternet Kullanımı'' konusunda seminer düzenlendi.
Erzurumajans-Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün Aile Eğitim Programı kapsamında Hüseyin Avni Ulaş Lisesi öğrencilerine , "Güvenli İnternet Kullanımı'' konusunda seminer düzenlendi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Palandöken Sosyal Hizmet Merkezi tarafından düzenlenen seminere Aile Eğitim Programı Eğitmeni Emine Yıldırım Aksu ve Sosyolog Merve Aksoy konuşmacı olarak katıldı.

Aksu, burada yaptığı konuşmada güvenli internet kullanımı açısından özellikle sosyal medyanın doğru kullanılmasının, önemine değindi.

İnternetin daha çok araştırma ve bilgiye yönelik kullanılması gerektiğini belirten

Aksu şunları söyledi:
"İnternet, bilinçli kullanıldığı takdirde faydalı olur. Bilinçsizce kullanılan internet, hem maddi olarak hem de manevi olarak ciddi zararlar getirebilir. İnternet, tüm dünyaya yayılmış, birbirleri ile bağlantılı, yani birbirleri ile konuşabilen milyarlarca cihazdan oluşan ve sürekli büyüyen bir iletişim ağıdır. Bugün dünya üzerinde yüz milyonlarca internet sitesi ve bunlara ait milyarlarca internet sayfası bulunmaktadır. İletişim, eğitim, araştırma, sağlık ve iş gibi birçok alanda kullanılan internet hizmetleri, insan yaşamına önemli kolaylıklar getirmiştir. İnternet, hayatın bire bir kopyası olarak içinde fırsat veya risk olarak kabul edilebilecek birçok şey barındırmaktadır. Sosyal medyanın doğru kullanımı bu açıdan çok önemlidir. Gençlerimizin bu konularda duyarlı olmasını istiyoruz"
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.