Erzurum Haber Girişi : 29 Ekim 2016 13:20

Erzurum'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

Erzurum'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı
Erzurum'da Cumhuriyet'in kuruluşunun 93. yıl dönümü, Havuzbaşında düzenlenen görkemli törenle kutlandı.
Erzurumajans-Erzurum'da Cumhuriyet'in kuruluşunun 93. yıl dönümü, Havuzbaşında düzenlenen görkemli törenle kutlandı.

Erzurum'da bu yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Havuzbaşında yapıldı. Havuzbaşındaki tören öncesi Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Valilik makamında bayram tebriklerini kabul etti. Vali Seyfettin Azizoğlu, 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral' Mehmet Özoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in vatandaşları selamlamasıyla başlayan tören İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Cumhuriyetin 93'üncü yıldönümünü kutlayan Vali Azizoğlu, "Bugün 20. Yüzyılın başlarında üç kıtaya yedi denize hükmeden, yeryüzüne hakkı ve adaleti hakim kılan atalarımızın kurduğu, devletimizin parçalandığı, hükmünün ve varlığının yok edilmek istendiği, bir daha tarih sahnesine çıkmaması için dünyanın tüm istilacı güçlerinin tüm kuvvetleriyle üstümüze saldırdıkları o karanlık ve acı günlerde; bayrağı, imanı, onuru, şerefi ve bağımsızlığı için ayağa kalkan şan ve şeref dolu milletin kendi kaderine kendisinin hakim olduğunu, dost düşman tüm dünyaya gösterip, bağımsızlık ve hürriyetini yeniden kazandığı, Cumhuriyetimizin kurulduğu günün 93'üncü yıl dönümünü kutlamak için, Cumhuriyeti bize emanet edenlere şükran ve bağlılığımızı göstermek için bu meydandayız" diye konuştu.

Çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşen törende, Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımı ve bar ekibinin gösterileri coşku yaşattı. Geçit törenin ardından zırhlı araçların da geçişiyle tören sona erdi. Öte yandan tören alanında geniş güvenlik önlemleri alınarak sinyal kesici (jammer) kullanıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.