Sağlık Haber Girişi : 02 Ağustos 2017 22:15

Erzurum'da, tavuk değil zehir yiyiyoruz?

Erzurum'da, tavuk değil zehir yiyiyoruz?
Erzurum'da kararan bayat tavukların sirkeli su ile beyazlatılarak satıldığını biliyor musunuz?
Erzurumajans-Sinan AYDIN'ın haberi-Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince, tavuk ürünleri satışı yapan işletmelere denetim yapıldı. Son günlerde mevsim normallerinin üzerine çıkan hava sıcaklıklarından dolayı artan gıda kaynaklı hastalık vakalarına bağlı olarak il genelinde Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince, halk sağlığının korunması ve tüketiciye güvenilir gıda ulaştırılabilmesi için koordineli denetimler yapıldı.

KARARAN BAYAT TAVUKLARI SİRKELİ SU İLE BEYAZLATIP SATIYORLAR

Tavuk ürünleri satışı yapan işletmelere gerçekleştirilen 44 denetim neticesinde şoklu ve taze tüketime sunulan, son tüketim tarihi geçmiş tavuk ürünlerinin sirkeli su, çamaşır suyu  vb. işlemlerle beyazlatılarak etiketsiz olarak satışa sunulduğu, parçalama izni olmadan ve hijyenik olmayan koşullarda parçalanarak döner, etiketsiz tabaklı but, kanat gibi ürünler yapıldığı ve elde edilen bu ürünlerin tüketime sunulduğu yapılan denetimler neticesinde tespit edildi.

21 İŞLETMEYE CEZA KESİLDİ

Güvenilir olmayan bu gıdaların halk sağlığını tehdit etmesi sebebiyle 21 işletmeye mevzuata aykırı olarak üretim yapmaktan (izinsiz tavuk parçalama işlemi) ve etiketsiz ürün satışından dolayı idari yaptırım süreci başlatıldı. Yapılan denetimlerde mevzuata uygun satış yapan 23 adet işletmeye memnuniyet bildirildiği ve bundan sonrada aralıksız şekilde denetimlerin devam edeceği belirtildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    Zehirden bahsediyorsunuz ama hangi işletme olduğunu yazmıyorsunuz insanlar nasıl ayırt edecek acaba sirke kullanarak mı acaba

  • burhan yıldız 01 Ocak 1970 02:00

    Isletmelerin isimleri yazilirsa daha iyi olur

  • dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    Bu firmaların teşhir edilmesini istiyoruz.Ceza vererek bu alçakların yaptıklarından vazgeçeceklerini zannetmiyoruz.Teşhir edilirse en azından sağlığımızdan olmayız.

  • dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    bu işletmeleri neden açıklamıyorsunuz.

  • Rahmi yuksel 01 Ocak 1970 02:00

    Haber yapiyosunuz en azindan bu kotu isletmelerin isimlerini paylasinki bilinsin ve gidilmesin oralara

  • Dadaş Murat 01 Ocak 1970 02:00

    Hani isimleri, ne işe yaradı bu denetim, benim milletim yine gidip yedikten sonra kime faydası var o denetimin. isimleri paylaşılmalı.

  • İkram KARAGÖL 01 Ocak 1970 02:00

    Sayın yetkili eyeğ halkın sağlığını düşünüyorsanız lütfen bu işletmelerin isimlerini açıklayınız vatandaşlarda kendi denetimini kendisi yapsın

  • Ömer Faik turfan 01 Ocak 1970 02:00

    Bu işletmelerin isimleri verilmeli o işletmeler ifşa edilmeli halkın sağlığıyla oynamaya hiç kimsenin hakkı yok

  • Bahattin 01 Ocak 1970 02:00

    Boyle uydurma cezalar caydirici degil is yèini kapatma cezasi ve hapis olmali yoksa biz daha cooook zehir yeriz

  • Halil şimşek 01 Ocak 1970 02:00

    Bilgilendirmeniz güzel de bu yerlerin isimlerinide yazın ki okurlar bilsin ki buralardan yiyilmez.

  • KENAN 01 Ocak 1970 02:00

    KİM YAPTIYSA ANASINI AVRADINI........

  • recep kapu 01 Ocak 1970 02:00

    Bu firmaların isimleri nin verilmemesi nin bir açıklaması var . 1- Insanların çürük tavuk yememesi için bu denetleme ler yapılmıyor 2-O zaman tek bir sonuç çıkıyor para cezası ile katkı sağlamak Insan sağlığı + para cezası = tavuk yemeyin

  • Mahmut 01 Ocak 1970 02:00

    Kim olduklarini bilmedikten sonra neye yarar

  • Temha niksek 01 Ocak 1970 02:00

    Bu tür işletme yerleri ve isimleri de halka verilmeli ona göre halkın nerde ne yiyebileceği gösterilmeli böylece aynı zamanda lokantalar halk tarafından cezalandırılmalı cezalandırılmadan kasıt halkın o tür yerlerde gidip yemek yemeyerek sahte satışta bulunanlara mali cezayı keserek onları bi nebzede olsa doğruya itmesidir.