Bölge Haber Girişi : 29 Mart 2010 17:52

Erzurum Valisinden geç kalmayın fırçası!

Erzurum Valisinden geç kalmayın fırçası!
Erzurum'da düzenlenen "Çocuk Dayanışma ve Eğitim Merkezi" törenine geç gelen bürokratlar ve ismini yanlış söyleyen sunucu Vali Sebahattin Öztürk'ü kızdırdı.

Erzurum Ajans-Erzurum’da düzenlenen “Çocuk Dayanışma ve Eğitim Merkezi” törenine geç gelen bürokratlar ve ismini yanlış söyleyen sunucu Vali Sebahattin Öztürk’ü kızdırdı. Vali Öztürk, kızgınlığını kürsüde dile getirerek, “Toplantılara zamanında gelmeyi ve hitap edeceğiniz kişinin ismini doğru bilmeniz lazım” dedi.
Erzurum Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), Milli Eğitim Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi tarafından ortak hazırlanan proje ile aileleri tarafından sokakta çalışan çocuklar bir çatı altında toplanarak eğitilecek. Merkez Palandöken ilçesi Yıldızkent semtinde yaptırılan Çocuk Dayanışma ve Eğitim Merkezi törenle açıldı.
Vali Sebahattin Öztürk tarafından açılışı gerçekleştirilen merkezde sokakta çalışan 217 çocuk aileleri ile birlikte rehabilite edilerek eğitilecek. Spor, müzik, resim ve bilgisayar konularında haftanın belirli günlerinde çocuklara ders verilecek. SYDV’de görevli Adem Akdağ ile Haluk İlhan’ın koordinatörlüğünde gerçekleştirilen proje bir yıl süreli olacak. Açılışta bir konuşma yapan Polis Okulu’nda görevli 4. Sınıf Emniyet Müdürü Selçuk Zengin, projedeki amaçlarının çocukları sokaktan kurtarmak ve okula kazandırmak olduğunu belirtti.
Daha sonra bayan sunucu tarafından Vali Sebahattin Öztürk, ‘Selahattin Öztürk’ şeklinde anons edilerek kürsüye davet edildi. Kürsüye gelen ve konuşmasına tepkili olarak başlayan Vali Öztürk, ilk olarak kızgınlığını dile getirdi.
Vali Öztürk, “Bir kere toplantının nasıl yapıldığıyla ilgili bazı problemlerimizin olduğunu ben burada 5 aydır gözlemliyorum. Başlangıç olarak şunu söylemekte fayda var: Katılacağımız toplantılara zamanında katılmayı öğrenmemiz lazım bu bir. İkinci olarak telgrafları mümkün mertebe sadece isim olarak sunmamız lazım bu iki. Hitap edeceğimiz kişinin ismini doğru bilmemiz lazım bu üç. Daha pek çok sayılabilir şu an gördüklerim bunlar. Arkadaşlar bunu öğreneceklerdir” şeklinde konuştu.
Vali Sebahattin Öztürk ardından konuyla ilgili olarak da, çocukları sefaletten kurtarmanın insanlık görevi olduğu kadar dini bir görev de olduğuna dikkat çekerek, “Bizim amacımız Erzurum’daki çocukları sokaklardan ve istismardan kurtarmak. Erzurum bu konuda diğer illere göre biraz daha şanslı. Hedef önce Erzurum ama gönül ister ki önce Türkiye, sonra da dünyadaki bütün çocuklar sokaktan kurtulsun” diye konuştu. Vali Öztürk, daha sonra eğitim merkezini gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.