Bölge Haber Girişi : 14 Kasım 2009 01:59

Erzurum Valisi Öztürk'e Kişioğlu'ndan tavsiye!..

Erzurum Valisi Öztürk'e Kişioğlu'ndan tavsiye!..
Erzurum İl Genel Meclisi'nin 32 yıllık üyesi Mahmut Kişioğlu (81), Erzurum'a yeni atanan Vali Sebahattin Öztürk'e gece uyuyan valilerden olmamasını tavsiye etti.

Erzurum Ajans-Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, İl Genel Meclisi toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan AK Parti Erzurum İl Genel Meclis Üyesi Mahmut Kişioğlu, bir yerin idarecisinin bulunduğu yerin çobanı olduğunu dile getirerek, ildeki en büyük idarecinin vali olduğunu, Öztürk'ün herkesten mesul olduğunu ifade etti.

Bundan dolayı validen geceleri uyuyan biri olmadığını göstermesini beklediklerini söyleDİ.


Kişioğlu, "Eğer uyursanız gece meradan çalınan öküzleri bulmak veya parasını vermek zorundasınız." dedi. Kendisinin 32 yıldır İl Genel Meclisi üyeliğini yaptığını dile getiren Kişioğlu, Sebahattin Öztürk'ün beraber çalışacağı 17. vali olduğunu belirtti. Söylenenleri gülerek dinleyen Öztürk de Kişioğlu'nun dediklerini onayladı.


Meclis üyelerine seslenen Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk de insanları sıkmamak gerektiğini ve insanları sıkmanın hiçbir şehirde refahı, rahatı ve huzuru artırmadığını vurguladı.Rahat ve rahatlatıcı olmak gerektiğinin altını çizen Öztürk, gergin bir hayat tarzının ne yaşama ne de ekonomiye yaramadığını söyledi. İdareciler olarak birbirlerine güvenmelerin şart olduğunu belirten Vali Öztürk, "Devlet adamlarının abesle iştigal etmemesi gerekir. O insanların yanlışta ittifak etmeyeceklerini bilmek gerekiyor. Yanlış yapan insanlar olabilir. Vali de yanlış yapar, il genel sekreteri de, belediye başkanı da ama herkesin yanlış üzerinde ittifak etmesine imkân yoktur." diye konuştu.


Vatandaşların da rahat olmasını isteyen Vali Öztürk, kimsenin yüksek derecede kendi kendine biçtiği rollerin olmaması gerektiğinin üzerinde durdu.Bunları yapacak kurumların var olduğunu hatırlatan Vali Öztürk, bu tür bir durumun söz konusu olduğunda tatminsizliklerin başladığını, bunun da kendisiyle birlikte olumsuzluklar doğurduğuna dikkat çekti.


İnsanların kendi ilgi alanlarında iyi olmadığını fakat diğer konulara gelince mangalda kül bırakmadığını ifade eden Vali Öztürk, "Trafik kurallarına uymayız, vergiyi tam vermeyiz ama yeri geldi mi vatanı milleti bizden fazla seven de çıkmaz. Böyle bir çelişki olamaz. Görevlerimizi iyi yapmamız gerekir." şeklinde konuştu.


Dedikodulara da prim verilmemesi gerektiğine işaret eden Vali Öztürk, kimi dedikoduların ilk başta gülünüp geçilmesi gerekirken daha sonra kendilerini dahi tedirgin etmeye başlayabildiğini söyledi.

Buna örnek olarak dağdan inenlerin şeker fabrikasında istihdam edileceği yönündeki dedikoduları gösteren Vali Öztürk, böyle bir şeyin mümkün olmadığını ve devlete güvenin tam olması gerektiğine vurgu yaptı.


Dünyada yaşanan ekonomik krizin Erzurum'u da etkilediğini dile getiren Vali Öztürk, ekonomide olumlu şeyler yaşanacağını ve bunun 5 yıl içerisinde kendisini göstereceğini aktardı. Bölgede Erzurum'un yerine geçebilecek bir merkez olmadığına dikkat çeken Vali Öztürk, insanların buraya gelmesinin teşvik edilmesi ve tanıtıcı faaliyetlerin olması gerektiğini vurguladı.


Erzurum'un tanıtımı ile ilgili çok fazla şey olmadığına dikkat çeken Vali Öztürk, Erzurum'un kavram şehri olmaktan çıkarılıp muhtevasıyla içi dolu bir şehir olması gerektiğini söyledi. Kendilerinin işlerini yapacaklarını ve herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade eden Vali Öztürk, 2011'i de Erzurum'a layık bir şekilde yapacaklarını ve dünya ile yarışabilecek bir Erzurum olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Vali Öztürk, konuşmasını bitirdikten sonra İl Genel Meclisi üyeleri ile tek tek tokalaşarak ayrıldı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.