Bölge Haber Girişi : 30 Nisan 2010 16:18

Erzurum Türkiye'nin DAVOS'u olacak!..

Erzurum Türkiye'nin DAVOS'u olacak!..
Antalyada başlayan Dünya Spor Yazarları Birliği (AIPS) 73 üncü olağan kongresinde spor yazarlarına Erzurum 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunlarının tanıtımı yapıldı.

Erzurum Ajans-Antalya’da başlayan Dünya Spor Yazarları Birliği (AIPS) 73′üncü olağan kongresinde spor yazarlarına Erzurum 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları’nın tanıtımı yapıldı.
Dünya Spor Yazarları Birliği (AIPS) 73′üncü Olağan Kongresi’nde Erzurum 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunlarının sunumu yapıldı. 100′ü aşkın ülkeden gelen 400 spor yazarına Erzurum’un görüntüleriyle başlayan sunum yapan Oyunlar Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, Erzurum’un oyunlara tam anlamıyla hazır olduğunu anlattı. Spor yazarlarını Erzurum’a davet eden Korkmaz, Türkiye Spor Yazarları Derneği ve Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti’ne kendilerine gösterdikleri yardımdan dolayı teşekkür etti.
Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Dünya Spor Yazarları Birliği Başkanı Gianni Merlo, Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Togay Bayatlı,Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, Dünya Üniversite Sporları Federasyonu Medya Direktörü Leans Eder’in de dinlediği sunumun ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Korkmaz, oyunların olimpiyatlardan sonra en büyük spor organizasyonu olduğunu söyledi.
Türkiye’nin kış sporlarıyla yeni tanıştığını anlatan Korkmaz, “Bu oyunlarla kış sporlarındaki tesis ihtiyacı da giderilmiş olacak. Buz hokeyi ve kayakta ileri mesafede olmamız sağlayacak. Türkiye’de 3 tane buz tesisi varken, Erzurum’da ise 5 buz tesisi bulunuyor” dedi.
Türkiye’de bu tesisler sayesinde buz paten ve hokeyinde büyük sporcuların yetişeceğini anlatan Korkmaz, “İlk kez Türkiye’de atlama kuleleri yapılıyor. Buradan büyük oyuncular yetişecek. Dağdaki tesislerimiz için büyük gelişmeler olacak. Bu tesisler kış turizminde de büyük katkı sağlayacak. Türkiye’nin Davos’u olacak Konaklı’da Dünya’nın en büyük kesintisiz pistini yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
“Türkiye’nin geleceği olan Erzurum’da yeni bir dünya kuruluyor” yorumunda bulunan Korkmaz, hazırlıkların son aşamaya geldiğini söyledi. Sunumun ardından dünya spor yazarlarından çok olumlu tepkiler aldıklarını anlatan Korkmaz, “Oyunlar Türkiye’nin tanıtımı anlamında da çok önemli bir rolü üstleniyor” dedi.
Öte yandan Dünya Üniversite Sporları Federasyonunun davetlisi olarak kongreye gelen Erzurum 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları komitesi bir stant açtı. Stantta oyunlarla ilgili broşürler ve tanıtım görüntüleri Dünya’nın çeşitli bölgelerinden gelen spor yazarlarına dağıtıldı.
2011 Erzurum Dünya Üniversiteler arası Kış Oyunları’na 60 ülkeden 3 bine yakın sporcunun katılması bekleniyor. 27 Ocak- 8 Şubat 2011 tarihlerinde yapılacak oyunlarda bini aşkın yabancı gazetecinin gelmesi bekleniliyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.