Kültür-Sanat Haber Girişi : 06 Nisan 2017 19:45

Erzurum TSK Mehmetçik Vakfı'ndan resim sergisi

Erzurum TSK Mehmetçik Vakfı'ndan resim sergisi
Katıldığı birçok karma serginin yanı sıra, ilk resim sergisini 1998 yılında açan ve 35 yıldır resim yapan Fesih Özyurt, yedinci kişisel sergisini TSK Mehmetçik Vakfı yararına açıyor.
Erzurumajans-Katıldığı birçok karma serginin yanı sıra, ilk resim sergisini 1998 yılında açan ve 35 yıldır resim yapan Fesih Özyurt, yedinci kişisel sergisini TSK Mehmetçik Vakfı yararına açıyor.

Yıllarca Teknik Ressam olarak çalıştıktan sonra İl Özel İdaresinden emekli olan Özyurt, emeklilikte resim yapmak için daha fazla zaman bulduğunu, resim yaparken zamanın nasıl geçtiğinin farkına varmadığını ifade ederek şunları söyledi: "Günlük yaşantımızın stresinden kurtulmak için hobiler çok önemli. Gençlerimize öneriyorum; sağlıklı yaşamak için mutlaka bir hobi edinsinler. Sanatla uğraşmak, üretmek, üreten insan olmak toplumsal gelişimimiz için de gerekli. Emeklerimi iyi bir yönde değerlendirmek için sergimin gelirinin önemli bir bölümünü TSK Mehmetçik Vakfı'na bağışlamaya karar verdim. Bilindiği gibi TSK Mehmetçik Vakfı; Türk Silahlı Kuvvetlerinde vatani görevini yerine getirirken şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden Mehmetçiklerin bakmakla yükümlü oldukları yakınlarına, gazi ve engelli Mehmetçikler ile çocuklarına sosyal ve ekonomik destek sağlayan bir vakıf. Böylesine ulvi bir görevi yerine getiren vakfa destek olmayı görev kabul etmemin yanı sıra resim yaparak gençlere de örnek olmaya çalışıyorum."

Özyurt, yıllarca emek harcayarak yaptığı 60 kadar yağlı boya tablodan oluşan eserlerini Erzurum Palerium Alış Veriş Merkezi 3.Katında sergileyecek. Sanatçı, açılışı 08 Nisan 2017 Cumartesi günü saat 14.30'da yapılacak ve bir hafta süreyle açık kalacak sergisine tüm sanatsever Erzurumluları davet etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.