Bölge Haber Girişi : 23 Ocak 2010 01:23

Erzurum TOKİ projelerine talip!..

Erzurum TOKİ projelerine talip!..
Palandöken ilçesindeki toplu konut projelerine, Erzurum'daki inşaatçılar da talip olacak.
Erzurum  Ajans-Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın, Palandöken ilçesindeki İmar İskan Blokları’nın bulunduğu bölgede, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı imkanlarıyla yapmayı planladığı toplu konut projelerine, Erzurum’daki inşaatçılar da talip olacak.

Konuyla ilgili olarak, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) öncülüğünde düzenlenen toplantıda bir araya gelen müteahhitler, inşaat firmaları, emlak ofisi sahipleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve ilgili meslek odalarının yetkilileri görüş alış verişinde bulundu. ETSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantının açış konuşmasını yapan ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, inşaat sektörünün Erzurum ekonomisi için hayati önem taşıdığını belirterek, söz konusu alanda gerçekleştirilmesi düşünülen projelerin ildeki inşaat firmalarına verilmesinin, şehrin ticaret hayatına büyük fayda sağlayacağını söyledi.

Toplam 650 konutun bulunduğu 67 dönümlük alanda yapılması düşünülen toplu konut projeleriyle ilgili görüş almak ve ildeki inşaatçıları aynı eksen etrafında toplamak adına söz konusu toplantıyı düzenlediklerini dile getiren Başkan Yücelik, “Amacımız, sektörde faaliyet gösteren esnafımızın, tüccarımızın ortak bilinçle hareket etmesini sağlamak ve bu konuda yapabileceklerimizi ortaya koymaktır. Yapılması planlanan toplu konut projelerinin maliyetleri çok büyük rakamlar. Bu bakımdan, Erzurum’daki inşaatçılarımızın görüşlerini almak, onların bu işe hangi ölçüde talip olabileceklerini görmek istiyoruz.” diye konuştu.

Toplantıda daha sonra katılımcıların konuyla ilgili görüşleri alındı. Toplantı sonunda, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin toplu konut projelerini TOKİ’ye hangi şartlarda vereceğinin bilinmesi gerektiği görüşü ağırlık kazanırken, oluşturulacak bir komisyonun bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’le görüşmesi kararı alındı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.