Bölge Haber Girişi : 16 Temmuz 2011 15:14

Erzurum-Tebriz işbirliği prortokolü!..

Erzurum-Tebriz işbirliği prortokolü!..
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası, Erzurum Ticaret Borsası ve İran'ın Tebriz Eyaleti Ticaret ve Sanayi ve Madenler Odası karşılıklı işbirliği protokolü imzaladı.

Erzurum Ajans-Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’ndan 40 kişilik bir heyet yaklaşık bir ay önce İran’ın Tebriz Eyaletine bir gezi düzenlemiş ve Ticaret ve Sanayi Odası’nı da ziyaret ederek karşılıklı görüşmeler yapmıştı.  Bu görüşmelerin bu süre zarfında da devam etmesiyle bir protokol imzalanması ve her iki şehirde ofis açılması kararlaştırıldı. Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan toplantıda İran’ın Tebriz Ticaret ve Sanayi ve Madenler Odası, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası ile Erzurum Ticaret Borsası, karşılıklı protokol imzaladılar. Protokolü Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Meclis Başkanı Saim Özakalın, Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, Meclis Başkanı Selman Çizmelioğlu ve Tebriz Eyaleti Ticaret ve Sanayi ve Madenler Odası İran-Türkiye İş Konseyi Başkanı Rahim Sadeghian imzaladı. Protokol çerçevesinde, her iki ilde ofis açılması, işadamlarının sorunların çözümü için her iki ülke yetkilileriyle görüşmeler sağlanması, işadamlarının karşılıklı ziyaretlerinin sağlanması gibi önemli maddeler bulunuyor.

Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, komşu ülke İran ile ticari ilişkilerin daha iyi bir düzeye gelmesi için çaba gösterdiklerini, bunun ilk meyvesi olarak bu protokolü imzaladıklarını söyledi. Başkan Yücelik,’Bir çok sorun var. Bu sorunların bu sayede çözüme kavuşacağına inanıyoruz’ dedi.

Daha sonra Ticaret ve Sanayi Odası’nda oluşturulan bilgi ofisinin açılışı gerçekleştirildi. Açılış kurdelesini Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu ve Tebriz Eyaleti Ticaret ve Sanayi ve Madenler Odası İran-Türkiye İş Konseyi Başkanı Rahim Sadeghian kesti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.