Erzurum sokaklarından manzaralar!...

HİLALKENT'iN YOLLARI TUZAKTAN FARKSIZ

Asfalt delik deşik! Sürücüler çukurlara düşmeden geçmek için bütün marifetlerini kullanmak zorundalar. Toplu taşıma araçlarındaki yolcuların durumu ise daha acıklı. Eğer aracın şöförü o tuzaklardan kaçamadıysa vay o yolcuların haline. Hele o araçta hamile biri varsa daha da acıklı bir durum. Bebeğini ziyan etmemesi büyük şansı olur!

Hilalkent sakinlerinin de sesi soluğu çıkmıyor. İlgililerin ilgisizliğinden yakınan bir kaç kişi, "buranın oylarını çantada gördükleri için pek ilgi gösterilmiyor," diyenler varsa da çoğunluk oy verdikleri partinin yönetiminde olan belediye için söz söylemeyi ayıp sayıyor olmalılar ki çukurlardan geçerken mideleri ağızlarına gelse de ağızlarından iki kelime dökülmüyor.

ERZURUM-YENİŞEHİR HATTINDAN DİYALOGLAR

Bu günlerde toplu taşıma araçlarına arada bir de olsa binseniz keşke!.. Bazı saatlerde tıkış tıkış olsa da iki arkadaşın birbirleriyle konuşmaları çok ilginç oluyor.

Mesela, iki kadından biri eltisinden yakınırken, diğeri de ondan eksik kalmamak için görümcesinden bıktığını sıkıştırıyor sözlerinin arasına.

Altmışlı yaşların sonuna gelen amca bey yanındaki yaşdaşına İstanbul için açıklanan çılgın projeyi överken, iki lafından biri de Başbakan'a dua oluyor. Yanındaki arkadaşı da övgüleri dikkatlice dinlerken dualara eşlik etmekten geri kalmıyor. İkİ yaşlı arkadaşın konuşmasına kulak misafiri olan orta yaşlı biri söze karışıyor.

"Hacım heç İstanbul'a gettin mi?"

"Yoh, kısmet olmadi!. Bizim Hüsam Çavuş orda, gel, diyir de gedemedim..."

"O zaman bırah İstanbul'daki boğazı moğazı, sene ne , bene ne! Biz buraya bahah!.."

 

HALK OTOBÜSLERİ , DURAKLAR VE İNDİR BİNDİR!..

Yolunuz Yenişehir tarafına düşerse, otobüs duraklarındaki kırık camlara ve etrafındaki pisliklere bir göz atın bakalım belki hoşunuza gider!

------------

Toplu taşımaları kullanan Erzurumlu artık durak harici inme sevdalarından ve ısrarlarından vazgeçmeli; elbette bu araçları kullanan sürücüler de durak harici yolcu almamalı! Aksi halde durak harici inemek isteyen yolcular haklı olarak, binerken alıyorsunuz da, inerken niye indirmiyorsunuz, diye serzenişte bulunurlar!

ŞU CUMHURİYET CADDESİ'NiN ÇÖP KUTULARI

Cumhuriyet Caddesi'nde elinizdeki bir kağıt parçasını ya da boşalmış sigara paketinizi yere fırlatmak istemiyorsanız epeyce yürümeniz gerekiyor! Birkaç çöp kutusu daha koymak o kadar zor mu?

NOT: Sizde kulağınızla duyup, gözünüzle gördüğünüz olumlu/olumsuz tüm şehir hallerini bizimle paylaşabilirsiniz.. Erzururm Ajan'ı 24 saat görevde.... E-Mail: [email protected]
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.