Erzurum Haber Girişi : 11 Eylül 2017 16:45

Erzurum Sağlık Turizmi Geliştirme Projesi Bilgilendirme toplantısı yapıldı

Erzurum Sağlık Turizmi Geliştirme Projesi Bilgilendirme toplantısı yapıldı
Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu öncülüğünde düzenlenen, "Erzurum Sağlık Turizmi Geliştirme Projesi" bilgilendirme toplantısı Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Erzurumajans-Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu öncülüğünde düzenlenen, "Erzurum Sağlık Turizmi Geliştirme Projesi" bilgilendirme toplantısı Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Erzurum'un sağlık turizmi potansiyelinin tartışıldığı toplantıya, Erzurum milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Sağlık Bakanlığı Sağlık Turizm Daire Başkanı Mehmet Ali Aydın, KUDAKA Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Demirdöğen, Erzurum İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik ve Erzurum sağlık turizmi acente temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Ak Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, sağlıkta dönüşüm programının katkılarının büyük olduğunu belirtti. "Son 15 yılda yapılan sağlık yatırımları ve sistem uygulamaları ile Türkiye, bu alanda örnek alınacak bir ülke konumuna gelmiştir. Yapılan reformla sağlık sistemimiz 21. Yüzyıl vizyonuna uygun hale gelmiş, çalışmaların semereleri alınmaya başlanmıştır. Bu kapsamda ülkemize gelen yabancı hasta oranında ciddi artışlar gözlemlenmektedir. 2010 yılında 110 bin olan uluslararası hasta sayısı 2014 yılında 500 bin seviyelerine ulaşmıştır" dedi.

Sağlık alanında yaşanan olumlu gelişmelerin, Doğu'nun en önemli sağlık merkezi konumunda olan Erzurum için gelecek vadettiğini ifade eden Taşkesenlioğlu, "Erzurum, termal turizm tesisleri, yatak kapasitesi, hastaneleri, teknik alt yapısı ve kadrosu ile Türkiye'nin en önemli sağlık merkezlerinden birisidir. Bütün dallarda hizmet veren çok sayıda hastanenin bulunduğu Erzurum'da, sağlık kurumları teknolojik donanım ve nitelikli personel bakımından oldukça güçlüdür. Coğrafi olarak Erzurum, 3 ayrı ülkeye (İran-Gürcistan-Nahcivan) 300 km mesafede bulunmaktadır. Bu durum şehrimize sağlık turizmi açısından önemli bir avantaj sağlamaktadır" şeklinde konuştu.

Son yıllarda Türkiye'nin en önemli sağlık merkezlerinden birisi haline gelen Erzurum'un sağlık turizmi potansiyelinin ulusal ve uluslararası düzeyde rekabet edebilecek seviyeye ulaşması için, Erzurum'da faaliyet gösteren acente temsilcilerine sağlık turizmi alanındaki devlet teşvikleri anlatıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.