Sağlık Haber Girişi : 29 Ocak 2016 18:43

Erzurum Özel Şifa Hastahanesi kapatıldı

Erzurum Özel Şifa Hastahanesi kapatıldı
SGK'nın sağlık sözleşmesini mahkeme kararıyla iptal etmesinin ardından Erzurum Özel Şifa Hastanesi kapısına kilit vurdu.
Erzurumajans-Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'nın sağlık sözleşmesini mahkeme kararıyla iptal ettiği Erzurum Özel Şifa Hastanesi sağlık ruhsatını askıya alarak, kapısına kilit vurdu. Hastane yönetimi aralarında hekimlerin de bulunduğu 400 çalışanı ücretsiz izne ayırdı. 

Hastane Başhekimi Sebahattin Dalga, çalışma ruhsatlarını askıya almanın üzüntüsü içerisinde olduklarını söyledi. Başhekim Dalga,  işsizliğin yoğun olarak yaşandığı Erzurum'da işsizler ordusuna 400 kişinin daha katıldığına dikkat çekerek şöyle konuştu:

'ERZURUM'DAKİ İŞSİZLER ORDUSUNA 400 KİŞİ DAHA KATILDI'

"Erzurum Şifa Hastanesi 25 Şubat 2005 tarihinde açılmıştı. Aradan geçen 11 yıl sonra bugün ruhsatımızı askıya almak zorunda kaldık. 2016 yılının başında çok anlaşılmaz bir tutumla Erzurum Özel Şifa Hastanesi'nin SGK ile olan sözleşmesi tek taraflı iptal edildi. Bölgenin ekonomik durumunu gözününe alınca bir hastanenin SGK ile anlaşması olmadan varlığını sürdürmesi mümkün değil. Daha ciddi problemlere sebep olmama adına ruhsatımızı belli bir süre askıya almaya karar verdik. 400 tane insan şu anda işsiz durumda. Erzurum'un işsizlik kervanına 400 tane daha insan katılmış oldu."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • vatandaş 01 Ocak 1970 02:00

    Az muhterem feto şifa başhekimi sebo ve yönetimi Sizler Allahın lanetlediği kişilersiniz banada açık senet imzalatarak rehin aldınız ve tazminatım karşılığında sattınız Allah cennetini size haram kılsın inş.

  • seher yılmaz 01 Ocak 1970 02:00

    Devleti istemiyordunuz elini çekti devlet istediginiz oldu .....demek ki neymiş cemaat değil yine devlet sayesinde ayakta duruyormussunuz.VİCDAN devlet yoksa bayrak namus sağlik hiçbir şey olmaz

  • Mehmet YILMAZ 01 Ocak 1970 02:00

    Paralel örgüte bağlı üyeleriyle hizmeti fahiş fiyatla veren bir kurumun batması haktır.

  • rehberr 01 Ocak 1970 02:00

    Bu nasıl bir özel hastane. Devlet anlaşma yapmayınca batıyor.Özel isen; hadi özel hastalara, özel doktorlarla ve özel personelle baksana. Devlet elini eteğini çekince ilmin, irfanın, mücadele ruhun, hizmet anlayışın duvara tosluyor. Hadi kendi yağınla kavrulsana. Burada ona sahip çıkmaya çalışan güruh hadi yarın sabah gidin kendinize parayla chek up yaptırın. Bütün özelliğiniz ortaya çıktı işte. Devlet varsa varsınız, yoksa hiçsiniz. Doktor beyler işsiz kalmış mış. Hadi oradan. Aklımızla dalga geçmeyin. Çalışana asgari ücret, doktoruna lütuf. Ooooh ne ala memleket. Aksırıncaya, tıksırıncaya kadar yeme devri bitmiştir. Bi özel liğniz yokmuş demekki şifa cılar.

  • seyfullah hızarcı 01 Ocak 1970 02:00

    Hastahane bir sağlık kuruluşu.Savaşta bile korunmalı .Burayı kapatmak ahlaksızca bir davranış.Akıllara sığmayan bir durum. Bu kararı verenler birgün muhakkak yargı önüne çıkacaktır. Bu sadme bu kararı verenleri,kararı alkışlayanları muhakkak SADMEDECEKTİR.

  • ali veli 01 Ocak 1970 02:00

    adaletin hakim olduğu bir yerde bir şeyin kuralı vardır..bu hastane kendi sektörü için hangi kurala uymamıştır...adam akıllı demagjiye vs.sapmadan biri bir cevap versin..bu sorunun cevabı açık... paralı maralı diyenlere gelince..be kardeşim senin belediyen güvenlikvb. hiç bir sorumluluğu üstlenmeden boş bir alan için park parası alıyor da hiç sesini çıkarmıyorsun...hastane elbette kendisinin bağlı olduğu sektörün kurallarına uyarak parayı alacak..bunun işcisinden doktoruna giderlerine masraflarını nerden karşılayacak...paramı dedin..bak bakalım paleriumdaki en üst kattaki kafede parasız çay içebiliyormusun..madem hayır elçisi kesildiniz, ortaklarından biri eski bir belediye başkanı olan arkadaştan rica edinde, bedava öğrenciye çay servisi yapsın....

  • akın dağcı 01 Ocak 1970 02:00

    işiniz gücünüz şifa hastanesi idi zaten kapattınız başınız göğe erdi orada calısanların evlerine götürdüğü ekmek paraları yok artık şimdi siz zalim misiniz yoksa mazlummu kendınızı yargılayın??? bu arada siz nasıl bir haber sitesisiniz herşeyi yazmaya gayret ediyorsunuz 1 tane terör haberi yayınlamıyorsunuz

  • dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    Hastanenin sağlık bakanlığına devredilerek çalışanların devletin kadrosuna alınmasıyla bu iş çözülür .Devletimiz büyüktür bu işi çözer

  • Tipi 01 Ocak 1970 02:00

    Ali Varan senin hakkin ssk parana kiymiyorsan ssk gideceksin adamlar sana yalvarmiyor gel diye

  • abdullah 01 Ocak 1970 02:00

    İyi oldu bu vatan hainler ine.resmen soygun.paran varsa adamsın yoksa bir hiçsin özel hastaneler genelde böyledir ama bu FETÖ culer tam zalim idi.alma mazulmün ahini çıkar aheste aheste.ha bu arada orda çalışan doktorlar yuklerini tutmuslardirda olan orda çalışan gariban vatandaşa oldu.şuanda inanmisiz rızkı veren allahtir.

  • Ismet kara 01 Ocak 1970 02:00

    Erzurum gormedigi hizmeti gordu. Adamlar tipta teknolojiyi erzuruma getirdi ama bizim masallahimiz var.halen daha olaya siyasi bakan Bunun nasil zarar oldugunun farkina varmayan hakettigi gibi yasayan bir milletimiz var. Utanc duyuyorum.

  • hasan hasan 01 Ocak 1970 02:00

    olan erzurum halkına olur

  • ALİ VARAN 01 Ocak 1970 02:00

    İYİ OLDU ALMA MAZLUMUN AHINI CIKAR AHASDE AHASDE COK PAHALIYDI PARAN OLMADIMI BAKMAZLAR BU ADİLER.ŞİMDİDE BUHARA ADAM SOYUYOR SAGLIK MÜD BURAYADA EL ATMASI LAZIM

  • Emrah Orhan 01 Ocak 1970 02:00

    Erzurum vatandaşı hastanesine sahip çıksın . Ermenilik etmeyin Müslümansınız bu karda kışta -40 derecede bu işçiler nereye gitsin ne yapsın açlıktan ölsün mü ??!!!!