Bölge Haber Girişi : 13 Şubat 2010 00:53

Erzurum ortak akıl platformu yapıldı!..

Erzurum ortak akıl platformu yapıldı!..
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) tarafından düzenlenen "1. Erzurum Çalıştayı ve Ortak Akıl Platformu Toplantısı" yapıldı.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) tarafından düzenlenen “1. Erzurum Çalıştayı ve Ortak Akıl Platformu Toplantısı” yapıldı.

ETSO Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda Erzurum’un ve bölgenin yaşadığı ekonomik, sosyal ve kültürel problemler masaya yatırıldı.

Toplantının açılış bölümünde konuşan ETSO Başkanı Lütfü Yücelik, kurumsal yapı hazırlıkları süresince Ortak akıl oluşturmayı planladıklarını belirterek, 2009-2013 yılları arasında yürüteceğimiz faaliyetleri ve çalışmaları üyeler ve personel ile birlikte yürütmek için stratejik plan dahilinde takip etme kararı aldıklarını söyledi.

2009 Mart-Aralık döneminde uzun süren çalışmalar neticesinde oluşturulan stratejik planda ticaretin, sanayinin ve sosyal hayatın gelişmesi için ortak akıl toplantılarının ilk sırada yer aldığını belirten Başkan Yücelik, “Yine stratejik planda genç ve kadın girişimciler aracılığıyla girişimciliğin desteklenmesi, beyin fırtınası takımlarıyla geleceğin sektör ve mesleklerinin belirlenmesi, sürekli iyileştirme prensibinden hareketle üyelerimize ve personelimize eğitim, bilgilendirme, motivasyon imkanlarının sağlanması, aktüel ETSO kurulu aracılığıyla sanatsal, sosyal, kültürel ve eğitim içerikli çalışmaların yürütülmesi yer alıyor” dedi.

STRATEJİK PLAN HAZIRLANDI

Yücelik, “Doğu Anadolu Bölgesi’nin topyekün sorunlarına çözüm üretilebilmesi ve aktif rol alabilmesi için ulaşım projelerinin çeşitlendirilmesi, ETSO öncülüğünde, Doğu Anadolu Ticaret ve sanayi Odası kurulması (DATSO), Bölge ticaretinin nabzını an be an tutabilmek ve takip edebilmek için Bölge Bilgi Ağı sisteminin hayata geçirilmesi, ortaklık kültürünü geliştirmek için 2013 yılına kadar Aşkale Çimento gibi başarılı bir örnek şirketin daha oluşturulması gibi konulara yönelik strateji ve faaliyetler ön plana çıkmaktadır” diye konuştu.

12. Erzurum Çalıştayı ve Ortak Akıl platformu toplantısının ETSO stratejik planında bölge ekonomisini, ticaretini ve sosyal yapısını geliştirmek amaçlı stratejilerinin ilk faaliyeti olduğunu dile getiren Yücelik, “Bu toplantının amacına ulaşması için oluşturulan komisyon 3 ay boyunca tüm sivil toplum kuruluşları ve kamu temsilcileri ile işbirliği yaparak öne çıkan sorunları ve çözüm önerilerini belirlemeye çalıştı. Çalıştayımızın hazırlık aşamasında, Kasım-Aralık 2009 ve Ocak 2010’da toplam 300 saatlik çalışma, 20 toplantı ve etkinlik yapıldı. Erzurum çalıştay toplantılarını her yıl 2 kez yapmayı düşünüyoruz. Bu toplantıların sonuca ulaşması ve genelde bölgemize, özelde şehrimize kalkınma sürecine katkı sağlayacağına inanıyoruz” diye konuştu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.