Bölge Haber Girişi : 16 Mart 2010 10:44

Erzurum Oltu'da fotoğraf makinalı koruma!..

Erzurum Oltu'da fotoğraf makinalı koruma!..
Oltu ilçesinde, Orman İşletme Müdürlüğü'nde görevli orman koruma memurlarına Türkiye'de ilk kez dijital fotoğraf makinesi dağıtıldı. Orman koruma memurları, görevleri sırasında yasadışı faaliyetleri tespit için fotoğraf çekecek.

Erzurum Ajans-Erzurum’un Oltu ilçesinde, Orman İşletme Müdürlüğü’nde görevli orman koruma memurlarına Türkiye’de ilk kez dijital fotoğraf makinesi dağıtıldı. Orman koruma memurları, görevleri sırasında yasadışı faaliyetleri tespit için fotoğraf çekecek.
Oltu ilçesinde görev yapan 15 orman koruma memuruna, düzenlenen törenle dijital fotoğraf makineleri dağıtıldı. Ormanların yasa dışı faaliyetlerden korunması hususunda tek başına görev yapan memurların, suçüstü yakalama esnasında mukavemet gösterme, şahsın kaçması ve suç nakil aracının kaçırılmasının fotoğraflar sayesinde tespiti ve böylece yapılacak çalışmaların somut delillere dayandırılması amaçlanıyor.
Sanayileşme ve teknolojinin gelişmesiyle doğal yaşam alanlarının öneminin arttığını ve ormana bakış açısının değiştiğini söyleyen Oltu Orman İşletme Müdürü Mustafa Güner, “Ormanlar artık sadece odun hammaddesi üretilen kaynak olmaktan çıkmış, rekreasyon, karbon rezervi ve ilaç hammaddesi gibi birçok sektörde yerini almıştır. Dolayısıyla içinde yaşadığımız ve çalıştığımız bu coğrafyadaki tüm yaşam alanlarını bilmemiz, içinde barındırdığı canlı türlerini araştırmamız gerekmektedir. Ayrıca orman teşkilatı
olarak üretim ve sivil kültürel faaliyetlerle ilgili yapmış olduğumuz güzel çalışmaları, yaşanan sıkıntıları ve çevremizdeki tabii güzellikleri belirlemek, sonraki nesillere aktarımını sağlamak için memurlarımızca fotoğraf makinelerinin kullanılması artık bir zorunluluk olmuştur. İşte bu sebeple ülkemizde ilk olarak İşletme Müdürlüğümüzde toplu koruma ekiplerine dijital fotoğraf makinesi dağıtılmıştır” dedi.
Türkiye’de ilk defa Oltu Orman İşletme Müdürlüğü’nde toplu koruma ekiplerine fotoğraf makinesi dağıtıldığını, bundan sonra özellikle koruma faaliyetlerinde hiçbir mazeretin geçerli olmayacağını anlatan Güner, “İşletme Müdürlüğümüz’de memurların talebi doğrultusunda hiçbir zaman araç ve teknik ekipman sıkıntısı yaşanmamaktadır. Bundan sonraki çalışmalarda memurlarımızdan daha çok başarı bekliyoruz. Bu makinelerle sadece koruma faaliyetlerinde değil, ormanlarımızda görülecek tabii manzara ve insan
görüntüleri ile yapılan güzel ormancılık faaliyetlerimizin resmedilmesi amaçlanmaktadır” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.