Bölge Haber Girişi : 20 Şubat 2011 01:26

Erzurum MHP'den birlik mesajı!..

Erzurum MHP'den birlik mesajı!..
MHP ilçe başkanları Erzurum'da bir araya gelerek, birlik mesajı verdiler.

Erzurum Ajans-MHP ilçe başkanları Erzurum'da bir araya gelerek, birlik mesajı verdiler. Erzurum'un gündemdeki sorunlarını yeniden dile getiren MHP'liler adına basın açıklamasını Pasinler İlçe Başkanı Selami Babagil yaptı. MHP İl Başkanı Zekai Kaya ve 18 ilçe başkanı Erzurum'da bir araya geldi. Gündemdeki konuları yeniden dile getiren MHP'liler, birlik ve beraberlik mesajı da verdiler.

MHP teşkilatları adına Pasinler İlçe Başkanı Selami Babagil, açıklamasında şöyle konuştu:

"Birkaç günden beri Erzurum'u ülke gündemine taşıyan, son derece çirkin, çirkin olduğu kadar da edepsiz, hayasız ve insafsız bir yazının yayınlandığı Devlet Demiryolları Dergisi'ni, o dergide yer alan, her biri en az Nenehatun veya Kara Fatma kadar kahraman, iffetin sembolü kadınlarımızı, kızlarımızı karalamaya yönelik yazıyı yazan bakanlık müşavirini ve de o yazıya anlattığı saçmalıklarla ilham kaynağı olan sözde Erzurumlu örümcek kafalı bir şahsiyetsizi, huzurlarınızda esefle ve şiddetle kınayarak tepkimizi ortaya koymak istiyoruz. Diyoruz ki bağrından çıkardığı iffet, namus, şeref ve haysiyet timsali değerleri ile dünyaya örnek olmuş, özellikle de kadın kahramanları ile nam salmış Erzurum kadınını karalamaya yönelik böylesine ahlaksız ve edepsizce bir yazıyı yazanlardan, yazılmasına zemin hazırlayanlardan ve yayınlayanlardan bir gün gelecek Türk milliyetçileri olarak inşallah hesabını soracak, bize böylesi bir acıyı yaşatanlara gereken dersi mutlaka vereceğiz. Bugün anamıza, bacımıza, kızımıza, kadınımıza dil uzatmaktan çekinmeyen ve hiç akla hayale gelmeyecek senaryolarla iffetimizi ve namusumuzu karalama gayreti içine giren iktidar yalaması şahsiyetsizlerin oynadığı oyunların bir benzerine de bizler, daha birkaç gün önce, hayret ve şaşkınlık içinde hep birlikte tanıklık ettik. Erzurum olarak 25. Dünya Üniversiteler Kış oyunları'na ev sahipliği yaptık. Oyunların alındığı 2007 yılından itibaren büyük beklentiler içine sokulan esnafımız, ne yazık ki, oyunlar sonrasında beklentilerine karşılık bulamamış ve ciddi anlamda bir hayal kırıklığı yaşamıştır. Esnafın haklarını savunmak ve sıkıntılarına çare bulmakla görevli sivil toplum kuruluş yöneticilerinin iktidara yaranma adına her şeyin yolunda gittiği yalanını ardı ardına sıraladıkları bir dönemde sizin "Durun" deyip ortaya çıkmanız ve gerçekleri ardı ardına sıralayarak, "Vatandaşın kör kuruşunu yiyenlerden hesap soracağız" diye haykırmanız, sadece çaresizlik içinde kıvranan esnafımızın değil, beklentilerine karşılık bulamamış tüm insanımızın moralini yükseltmiş, bu memlekette sahipsiz olmadıkları duygusunu kendilerine yaşatmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi ilçe başkanları olarak, yaptığı açıklamalar sonrasında, tebrik ve teşekkür edilmesi gerekirken, ani bir kararla gözaltına alınan, ancak daha sonra serbest bırakılan değerli başkanımıza bağlılığımızı ifade etmek ve kendisini bağrımıza basmak amacıyla burada toplandık. Erzurum insanına sahip çıkan, iş adamlarımızın ve esnafımızın gasp edilen haklarını savunan ve sesini Ankara'ya duyurabilmek

için yükselten sayın Zekai Kaya, neredeyse bir katrilyon lirayı harcadığı söylenen Oyunlar Koordinatörlüğü'nün hesaplarının incelenmesi talebiyle Sayıştay'a çağrı yapmış, bu demokratik davranışıyla da herkesin haklı taktirini kazanmıştır. Bizim, Milliyetçi Hareket Partisi olarak ne istediğimizi önceden dile getirmiş ve gerekli mesajları sayın başkanımız vasıtasıyla aylar öncesinde değerli Erzurum kamuoyuna duyurmuştuk. İyi yönetilmesi ve imkanlarının verimli kullanılması halinde Erzurum'un kötüye giden ekonomisini düzlüğe çıkartması kuvvetle muhtemel gözüken ve halka da "umut projesi" olarak takdim edilen 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları, keyfi ve beceriksiz yönetim anlayışı yüzünden ne yazık ki, umutsuzluk projesi haline dönmüş, bu umutsuzluk da beklenti içindeki insanımızın adeta dünyasını karartmıştır.

Önümüzde ne yazık ki, artık yeni bir organizasyon veya proje yoktur. Oyunlar için yaptırılan trilyonluk tesislerin ne olacağı, nasıl kullanılacağı bilinmemekte, akıbetlerinden endişe duyulmaktadır. Bu tesislerin bundan böyle korunması da, kollanması da hayli zor hale gelmiştir. Örneğin ışıklarının tamamı yandığında günlük elektrik sarfiyatı 3 milyar lirayı bulan Atlama Kuleleri'nin yarını ne olacaktır? Düne kadar 'Erzurum'a tarihinin en büyük yatırımlarını yaptık' diye övünenlere bir başka sorumuz daha var: 'Yapılan tesisler ve düzenlenen oyunlar sayesinde vatandaşımız, esnafımız, işadamımız ne kazanmıştır, ne kadar kazanmıştır? Ben bu oyunlar sayesinde helalinden şu kadar lira kazandım diyen kimse var mıdır, varsa o müteşebbis ruhlu insanların ismi açıklanabilir mi?' Sonuçta sorduğumuz sorular devlet sırrı ile ilgili değildir. Umarız bu sorulara cevap verecek korkusuz birileri çıkar! Genel seçimlere doğru hızla gidiyoruz. Türk milliyetçileri olarak hiçbir seçim öncesinde bu kadar kararlı hareket etmemiş ve kenetlenmemiştik. Bu seçimler, herkes de biliyor ki, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kader seçimidir. Biz Erzurum teşkilatları, bu bilinçten hareketle kol kola girdik, omuz omuza verdik ve kenetlendik. Yolumuzun zor, engebeli ve engellerle dolu olduğunun farkındayız. Ancak camia olarak Milliyetçi Hareket Partisi'ni iktidara taşıma kararlılığı içinde olduğumuzu gururla söyleyebiliriz. Bu zorlu yolculukta değerli Erzurum halkının bizi yalnız bırakmayacağına inanıyor, gururumuz Zekai Kaya başkanımızı

huzurlarınızda bir kez daha takdir dolu duygularımıza bağrımıza basıyor, sizleri de saygıyla, sevgiyle ve muhabbet dolu duygularımızla selamlıyoruz."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.