Bölge Haber Girişi : 27 Şubat 2010 15:59

Erzurum master plana dahil edilsin teklifi!

Erzurum master plana dahil edilsin teklifi!
TBMM Turizm Bayındırlık Komisyon Başkanı Nusret Bayraktar ise uzun yıllardan beri konuşulan ve tartışılan deniz, kum ve güneş üçgenli turizmden artık asıl olması gerekene doğru dönüş başladığını ifade etti...

TBMM Turizm Bayındırlık Komisyon Başkanı Nusret Bayraktar ise uzun yıllardan beri konuşulan ve tartışılan deniz, kum ve güneş üçgenli turizmden artık asıl olması gerekene doğru dönüş başladığını ifade ederek şunları söyledi:
“Sadece turizm faaliyetleri bu üç temel esasları kapsayan yörelere değil tarihi süreci araştırdığımızda gördüğümüz gibi her elli yılda bir yerleşim alanlarında da bir dönüşüm gerçekleşiyor. Bir zamanlar sıtma alanları diye ihmal edilen kız çocuklara dağılım ve paylaşım esasında kız çocuklarına değersiz arazilerin verilmesi erkek çocuklarına dağlara yaylalara doğru yaşam standardı yüksek yerlerin pay edilmesini biliyoruz. Ama elli yıldan beri bu süreç değişmiş şehirleşmeler ve yapılaşmalar turizm faaliyetleri sahil kesimlerinde yoğunlaşmıştır. Küresel ısınma ile birlikte şimdi ise yaşam kalitesinin biraz daha sağlıklı olabileceği dönemlerde de dağ, yayla, kış kar sağlık turizmi gibi alternatif turizm faaliyetleri konuşulur, uygulanır hale gelmiştir. Doğu Karadeniz’in ihmal edilen bu potansiyeli bilinse dahi tatbikat safhasına geçişinin zor olduğu konuşulmuştur. Toplantıya katılan üç değerli bakanımız yöre insanı olmaları nedeniyle de sorumluluklarının bilinci içindeler. Bende İstanbul milletvekiliyim ama Rizeliyim. Bütün bunlar sorumluluk ve şans. Biz sorumluluğumuzun bilincinde olacağız. Doğu Karadeniz Turizm Master Planı çerçevesinde mutlaka bu işin Artvin’e de uzanması gerektiğini hatta Erzurum’un ve Bayburt’un da bu plana dahil edilmesi gerektiğini düşünüyorum.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.