Bölge Haber Girişi : 29 Mart 2010 10:22

Erzurum-Kars karayolu yeniden yapılacak!

Erzurum-Kars karayolu yeniden yapılacak!
Kars-Erzurum, Kars-Ardahan karayolundaki bozukluklara da değinen Vali Kara, şunları söyledi: "Kış olduğu için bir şey yapmadık.

Erzurum Ajans-Kars-Erzurum, Kars-Ardahan karayolundaki bozukluklara da değinen Vali Kara, şunları söyledi: "Kış olduğu için bir şey yapmadık. Ama şimdi yaz geldi. Geçenlerde Karayolları Bölge Müdürü'ne 'Bu yollar yapılacak mı?' diye sordum. 'Tereddütlüyüz' filan gibi şeyler söyledi. Ama ben tereddütlü olacağını sanmıyorum. Gerekirse Sayın Bakan'a bir daha konuyu iletirim. Çünkü Sayın Bakan bana bizzat ilgileneceğini söyledi. Şimdi karayollarımız hakikaten kötü, yani Azat kavşağından Kümbetli'ye kadar 9 kilometrelik yolu geçen sene bir yazda yapamadılar. Bu yıl oranın bitirilmesi lazım. Geçen Koordinasyon Kurulu toplantısında bölge müdürümüz izah etti. Selim'e kadar orası sıcak asfalt olacak bir şekilde 19 kilometre planlanmış vaziyette. İnşallah tez zamanda orayı bitirirler. Ama bizim Ardahan yolumuz da bozuk. Susuz çıkışı Ardahan yolu da bu sene asfalt olacak. Digor Belediye Başkanımız 'Digor yolu bozuk ne zaman yapılacak?' dedi. Baktım Digor yolu çok kötü değil, benim gördüğüm kadarıyla. Digor yolunun gerçekten araç-gereç trafiği yönünden çok fazla kullanılan bir yol olmadığını düşünüyorum. Sarıkamış yolumuz bozuk. Kağızman Karaurgan arası bozuk efendim. Ardahan yolumuz çok kötü. İki İl arası yol tabi bunlar ve daha öncelik taşıyor. Bunların inşallah bu sene takipçisi olacağız."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.