Bölge Haber Girişi : 25 Mayıs 2010 14:02

Erzurum kamuoyu açıklama bekliyor!..

Erzurum kamuoyu açıklama bekliyor!..
Palandöken Gazetesi'nin gündeme taşıdığı skandal haber, kamuoyunda büyük yankı uyandırırken, skandalın odağındaki emniyet ise sessizliğe büründü. Polisi töhmet altında bırakan skandala henüz açıklık getirilmedi.

Erzurum Ajans- Polisin ‘dur’ ihtarına uymayarak, içindeki yolcularıyla birlikte kaçan özel halk otobüsü şoförünün gözaltına alınarak, karakol yerine Yoncalık’taki otobüs sevk merkezine götürülüp, sonra da olayıp polis tarafından ört-bas edilmesi, kamuoyunun sert tepkisini çekti. Emniyetin, çekilen fotoğraflara, yolda sürüklenen yolcunun resmi şikayetine rağmen, “böyle bir olay yaşanmadı” diyerek, inkar yoluna gitmesi, halk arasında günün en çok konuşulan gelişmesi olurken, polis ise suskunluga gömüldü.

ELEŞTİRİRLER ÇELİK'E ODAKLANDI

Göreve başladığı ilk günlerde “şeffaflık”tan taviz vermeyeceğini ifade eden Emniyet Müdürü İbrahim Çelik de, polisi töhmet altında bırakan skandal karşısında suskun kalmayı tercih etti. Yaşanan skandalla ilgili emniyetten tek bir açıklama bile gelmemesi, “Sükut ikrardan gelir” sözü doğrultusunda, “skandalı kabullenme” olarak yorumlandı. Buna karşın, olayın ört-bas edilmesinin sorumlularının bulunmaması ve bu yönde de herhangibir çalışma başlatılmaması, eleştirilerin Emniyet Müdürü İbrahim Çelik’e odaklanmasına neden oldu. Müdür Çelik’in suskunluğuna son verip, sorumluları bulması isteniyor.

VALİ ÖZTÜRK'E 'EL KOYUN' ÇAĞRISI

Yaşanan olaya tepki göstern vatandaşlar, emniyetin ört-bas ettiği olaya Vali Öztürk’ün el koymasını istediler.Kolunu kapıya sıkıştıran yolcuyu yerlerde sürükleyen, polisin ‘dur’ ihtarına uymayan ve içindeki yolcuların hayatını tehlikeye atan sürücünün, polisin yüksek ‘hoşgörüsü’ sonucu ucuz kurtulması, vatandaşı isyan ettirdi. Polisin bu tavrının asla cezasız bırakılmaması gerektiğini savunarak gazetemizi arayan çok sayıda okuyucu, Vali Sebahattin Öztürk’e, “Bu olaya mutlaka el koyun” diye çağrıda bulundu. (Palandöken)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.