Sağlık Haber Girişi : 18 Haziran 2020 14:15

Erzurum İl Sağlık Müdürü Bedir: Gevşemeyelim

Erzurum İl Sağlık Müdürü Bedir: Gevşemeyelim
15 Mart’ta ilk vakaya rastlanan Erzurum’da koronadan vefat edenlerin sayısının 15 olduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Dr.Gürsel Bedir, şu an 7 yoğun bakım, 2 entübe hastanın bulunduğunu açıkladı.
Erzurumajans-Vedat Refayeli-Aras akıyor, göz bakıyor. Pandemi döneminde Erzurum eğer çok bulaş yaşamadı, sıkıntı çekmediyse bunu sağlıkçılara borçludur. Her ne kadar sıkıntı henüz geçmemiş olsa bile yaşanan süreçte yaptıkları özverili çalışmalarından dolayı her Sağlıkçıya bir teşekkür borcumuz var. PUSULA gazetesi adına dün ziyaret ettiğim Sağlık İl Müdürü Doktor Gürsel Bedir’i tehirli de olsun bu göreve geldiğinden hayırlı olsun dileklerimi iletirken, sağlık ordusuna onun nezdinde teşekkür etmeyi de ihmal etmedim.

Halk Sağlığı birimlerine dönüşen Hıfzısıhha’nın son müdürü Erhan Dudu ile ziyaretine gittiğim Dr.Gürsel Bedir’i biraz yorgun ama biraz da mutlu gördüm. Galiba bu biraz tatlı yorgunluk. 15 Mart tarihinden itibaren geceli gündüzlü bir çalışmaya koyulduklarını söyleyen Dr. Gürsel Bedir, çoğu gün kendisinin de geceleri evine gitmeyip, hastanede sağlık personeli için tahsis edilen yerlerde gecelediğini anlattı. Türkiye’de ilk vakaya 11 Mart’ta İstanbul’da, ama Erzurum’da 15 Mart’ta rastlandığını kaydeden Bedir, ‘’Doğrusu korona virüsü konusunda her yerde olduğu gibi Erzurum’da da tecrübe eksikliği vardı. Hiç birimiz bu konuda bir şey bilmiyorduk. Zaman içerisinde bu virüsün önlenmesi ve tedavisi konusunda tecrübe kazanıldı’’ ifadesini kullandı.  Şu ana kadar Erzurum’da koronadan ölenlerin sayısının 15 olduğunu kaydeden İl Sağlık Müdürü, bunlardan sadece 1’inin sağlık personeli olduğuna dikkat çekti. Vefat edenlerin 9’unun 70 yaş üstü olduğunu anlatan Bedir, diğerlerinin de 60 yaş üzeri olduğuna işaret etti. En son vefat eden sağlıkçının da kronik rahatsızlıkları olduğuna vurgu yapan Dr.Bedir, ‘’Sağlık personelimiz inanılmaz özveriyle çalıştı. Öyle hekimlerimiz var ki ,yeni doğan çocuklarını kaç zaman geçmiş, halen daha kucağına alamamış. Halen daha, bulaşıcı olur endişesiyle evine gidemeyen, kendilerine tahsis edilen yerlerde  yatan sağlıkçılarımız var’’ dedi.

Şu an itibariyle vaka sayısının Erzurum’da 45-50 bandında ilerlediğini anlatan Gürsel Bedir, ‘’Dün bu saat (11.00) itibariyle 15 yeni vaka geldi. 7’si yoğun bakımda, 2’si de entübe. Bölge Eğitim Hastanesinde tedavileri devam eden hastalarımızın sayısı artmasın diye yine bildik tedbirlerin süratle devam etmesini istiyor ve bekliyoruz. Sosyal mesafe ve maske çok önemli. Maske kullanımında da dikkat edilmeli. Görüyorum, maske var yüzde ama burunlar açık. En çok da virüs burundan giriyor. Gerçi gözden de girdiği oluyor. Normalleşme olmamış gibi hareket etmeliyiz, gevşememeliyiz. Bu işin şakası yok. Belirtilen kurallara bilhassa bayanlar çok uyuyor. Bunu müşahade ediyoruz. Özellikle gençler maske konusunda daha dikkatli olsunlar. ’’ şeklinde konuştu.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • m ibrahim 01 Ocak 1970 02:00

    Vedat bey de maske takmış ancak burnu maske dışında....