Ekonomi Haber Girişi : 30 Kasım 2012 00:30

Erzurum İl Genel Meclisi'nde çimento krizi

Erzurum İl Genel Meclisi'nde çimento krizi
Yeni Belediyeler Yasası ile birlikte Erzurum İl Genel Meclisi'nde ERÇİMSAN krizi yaşanıyor.
Erzurumajans-Leven AKPINAR'ın haberi-Yeni Belediyeler Yasası'nın çıkmasıyla birlikte İl Genel Meclisi'nde ERÇİMSAN krizi yaşanıyor. Bazı üyeler, İl Özel İdaresi'ne ait  Aşkale Çimento Fabrikalarının sahibi olan ERÇİMSAN (Erzurum Çimento Snayi)'ın yüzde 18 hissesinin satılmasını isterken, birçok üye bu isteğe karşı çıkıyor. Konunun önümüzdeki hafta meclis gündemine taşınarak tartışılması bekleniyor

Konunun biran önce meclis gündemine taşınması için çalışmalarını sürdüren üyeler hisselerin satılmasına karşı çıkan üyeleri ikna etmek için çalışmalarını sürdürüyor. ERÇİMSAN'ın İl Özel İdaresi'ne ait hisselerinin satılmasını isteyen meclis üyeleri elde edilecek parayı köylere hizmet için kullanılmasını istiyor.

Belediyeler Yasası'nın çıkmasıyla birlikte Özel İdareye ait hisselerin Büyükşehir Belediyesi'ne geçeceğini belirten meclis üyeleri, ''Yüzlerce trilyonluk hisse neden Büyükşehir Belediyesi'nin uhdesine geçsin!... Köylerimizin bir çok sorunu var. Biran önce  bu hisseleri satıp  elde edilen parayı köylere hizmet için kullanalım'' diye kulis yapıyor. (Palandöken)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Fİkret Dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    Erzurum eski Valisi Mehmet Ağar`ın , STAR -UZAN grubuna satılmaktan son anda kurtardığı fabrikanın hisselerini yine Erçimsan hissedarları satın alabilir.. Erzurumlu için de büyük bir nimettir bu fabrika.. hatta Erzurum`da dikili kalan tek ağaç ERÇİMSAN dır desem yanlış olmaz.. ETSO Başkanı Lütfü Yücelik`in bu konuya bir çözüm bulacağına inanıyorum. Satılan her malın alıcısı olur.. Satmaya çalışanlar, belki de son bir vole vurur muyuz peşindeler..!

  • Mökkem dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    Satın, babanızın malı gibi satın.... Ne diyeyim ben size