Ekonomi Haber Girişi : 03 Ekim 2018 15:00

Erzurum Hayvan Borsasının temeli atıldı

Erzurum Hayvan Borsasının temeli atıldı
Aziziye Belediyesi ve DAP idaresi tarafından Aziziye Hayvan Pazarı içerisinde Hayvan Pazarı Müzayede Salonu inşaatının temelleri atıldı.
Erzurumajans-Aziziye Belediyesi ve DAP idaresi tarafından Aziziye Hayvan Pazarı içerisinde Hayvan Pazarı Müzayede Salonu inşaatının temelleri atıldı.

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın ev sahipliğinde yapılan açılış törenine Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, Aziziye Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu, Tarım İl Müdürü Osman Akar, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Emrullah Akpunar ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşma yapan Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, son yıllarda kamu yatırımlarının Aziziye bölgesinde artış gösterdiğine dikkat çekti.



Erzurum’un batıya açılan penceresi olan Aziziye’nin tarım ve hayvancılık açısından da büyük potansiyelleri içinde barındırdığını söyleyen Başkan Orhan, “Burada göreve başladığımız 2014 yılında böyle bir pazara ihtiyacımız olduğu fikir birlikteliğine varmıştık. Yapımı halen devam eden hayvan pazarının farklı bölgelere de hitap edebilmesi gerekliliğini gördük. Canlı hayvan pazarımız Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Aziziye Belediyesi ve Koyun ve Hayvan Yetiştiricileri Birliği adı altında hizmet vermektedir. Bugün temelini atacağımız bu önemli yatırım, finansmanı DAP idaresi tarafından sağlanmış olup belediyemiz tarafından ihalesi ve takibi yapılmaktadır. Bölgemiz tarım ve hayvancılık açısından çok önemli bir yere sahip olacaktır. Bizim de yerel yönetim olarak dileğimiz ve isteğimiz tarım ile hayvancılığın katma değerli bir şekilde ilerlemesini sürdürmektir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.



Temel atma töreninde son olarak konuşma yapan Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, ise hayvan borsasının yıllardan beri ihtiyacının hissedildiğine vurgu yaptı.

Bu gecikmeye rağmen büyük bir eksikliğin tamamlandığını dile getiren Vali Azizoğlu, “Erzurum Doğu Anadolu’nun büyük hayvancılık potansiyeline sahip bir şehir olmasına rağmen geçen yılla kadar ruhsatlı hayvan satış pazarı yoktu. Geçtiğimiz yıl Büyükşehir Belediyesi, DAP İdaresi, İl Tarım Müdürlüğü, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği ile beraber Erzurum’un ilk resmi ruhsatlı hayvan pazarını burada açtık. Bu hayvan pazarının bugüne kadar Erzurum’da olmaması şehir için büyük bir eksiklikti. Bu eksikliği gidermek Erzurum hayvancılığına yapılacak en büyük katkıydı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

800 metrekare üzerine yapılacak olan projede; hayvan dolaşım platformu, 220 kişilik tribün, veteriner odası, borsa salonu, idari kısım, hayvan satışı için elektronik ekran olmak üzere çeşitli üniteler ve birimler yer alıyor. Aralık ayı sonlarında bitirilmesi öngörülen proje Doğu Anadolu Bölgesi’nde bir ilk olma özelliği taşıyor.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.