Erzurum Haber Girişi : 26 Ekim 2018 12:15

Erzurum GSİM’den bir dev yatırım daha

Erzurum GSİM’den bir dev yatırım daha
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, 200 yatak kapasiteli yeni bir kamp eğitim merkezi yapıyor. Yeni tesis bittiğinde yaz kamplarında Erzurum turizmine önemli bir katkı sunacak.
Erzurumajans-Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, 200 yatak kapasiteli yeni bir kamp eğitim merkezi yapıyor. Yeni tesis bittiğinde yaz kamplarında Erzurum turizmine önemli bir katkı sunacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleri ile Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü kente 200 yatak kapasiteli yeni bir kamp eğitim merkezi yapmak için kolları sıvadı. Yer teslimi yapılan ve 17 Temmuz tarihinde ihalesi gerçekleştirilen kamp eğitim merkezi 650 iş gününde bitirilerek, Erzurum GSİM’e teslim edilecek. 22 Haziran 2020 tarihinde inşaatı tamamlanacak olan Kamp Eğitim Merkezi, tamamlandığında özellikle yaz aylarında kamp için Erzurum’a gelecek olan takımlara büyük bir katkı sunacak.



Milyonluk yeni tesisin beş yıldızlı otel konforunda olacağını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, 200 yatak kapasiteli kamp merkezinin içinde etüt odaları, etkinlik ve kondisyon salonları, Kondisyon merkezi, konferans salonu, fitness salonu ve yemek salonunun olacağını söyledi. Kafe ve çeşitli birimlerinde yer alacağı kamp eğitim merkezinde odaların ise üçer yataklı, duş ve WC’li olacağını ifade eden Taşkesenligil, kamp eğitim merkezi bittiğinde beş yıldızlı otel konforunda olacağını belirtti.



Erzurum’un özellikle yüksek irtifa kamp merkezi konusunda adını 2011 UNIVERSIADE’da duyurduğuna işaret eden Gençlik ve Spor Müdürü Fuat Taşkesenligil, “Yeni kamp eğitim merkezimiz bittiğinde Erzurum’un sporu önemli ölçüde nefes alacak. Palandöken’de hizmet veren otellerimizin yanı sıra Büyükşehir Belediyemize bu tesis katkı sunacak. Bir çok Bölgesel Amatör Lig, 3. Lig ve 2. Lig takımı bu tesiste konaklayarak rahatlıkla yüksek irtifa çim sahalarımızda kamp ve antrenman yapabilecekler. 100’e yakın spor ve gençlik merkezi tesisleri bulunan kurumumuz, kamp eğitim merkezinin tamamlanması ile birlikte çok önemli bir spor tesisine daha kavuşmuş olacak” diye konuştu.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.