Bölge Haber Girişi : 12 Mayıs 2010 18:10

Erzurum genel meclisinin açılım gezisi!..

Erzurum genel meclisinin açılım gezisi!..
Erzurum İl Genel Meclisi Başkanı İhsan Özdemir mecliste bulunan farklı siyasi partilerinden 26 Meclis Üyesi ile Güneydoğu ve Doğu İllerine 'Dostluk ve Kardeşlik' gezisis düzenledi...

Erzurum Ajans-Erzurum İl Genel Meclisi Başkanı İhsan Özdemir mecliste bulunan farklı siyasi partilerinden 26 Meclis Üyesi ile Güneydoğu ve Doğu İllerine Dostluk ve Kardeşlik Gezisi Gerçekleştirdi. Meclis Başkanı İhsan Özdemir “Başbakanımızın başlattığı milli birlik ve kardeşlik projesi çerçevesinde çeşitli illere gezi düzenledik. Amacımız birlik ve beraberliğin pekişmesidir” dedi.

Erzurum İl Genel Meclisi Başkanı İhsan Özdemir, İl Genel Meclisi Kadın Hakları Komisyon Başkanı Reyhan Dağyıkan Ve farklı siyasi partilerinden 26 Meclis Üyesi Güneydoğu Ve Doğu İllerine Dostluk Ve Kardeşlik Gezisi Gerçekleştirdi. 6 İlin İl Genel Meclis Üyeleri İle Fikir Alış Verişinde Bulunan Ekip, Gittikleri İllerde Yoğun İlgiyle Karşılaştı.

DİYARBAKIRDA AZİZOĞLU KARŞILADI

 İlk olarak Diyabakır ilini ziyaret eden ekip burada İl Genel Meclis Başkanı Semra Azizoğlu tarafından karşılandı. Doğu ve Güneydoğunun yıllardır hak ettiği konuma gelemediğini belirten Azizoğlu, Diyarbakır’ın doğru tanıtılmadığını belirterek, barış ve kardeşliğe önem verdiklerini ifade etti.

Erzurum ekibinin gezisinden memnuniyet duyduklarını belirten Azizoğlu, “Diyarbakır maalesef olumsuz imajı ile gündemde, kimsenin kimseyle en ufak sorunu yok. Önemli olan ortak paydalarda birleşerek, barış ve kardeşliğe önem vermek. Sizler Erzurumlu olarak Diyarbakır’da en ufak bir güvenlik sorunuyla karşılatınız mı? Diyarbakır medyada görüldüğü gibi kavgaların yaşandığı, bombaların patladığı bir il değil. Erzurum il genel meclis üyelerine bu gezilerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum, en kısa zamanda ekibimizle Erzurum’u ziyaret ederek, kenti daha yakından tanıyacağız. Önemli olan demokrasinin kazanması” dedi.


Meclis Başkanı ihsan Özdemir’de geziden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ” Başbakanımızın başlattığı milli birlik ve kardeşlik projesi çerçevesinde çeşitli illere geziler düzenledik Amacımız birlik ve beraberliğin pekişmesi. Diyarbakır bizim için önemli bir il. Gezimizde ilin yanlış tanıtıldığına tanık olduk. İlde güvenlik anlamında hiçbir sorun yok.” dedi.

İl genel Meclisi kadın hakları Komisyon Başkanı Reyhan Dağyıkan’da mecliste kadınların dağılımı ve komisyonların çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Dağyıkan, kadın haklarının gelişmesinin toplumsal eğitim açından önemli olduğunu belirterek, Erzurum’da yeni kurdukları komisyon ile bu alanda önemli bir eksikliği giderdiklerini kaydetti. Özdemir ve beraberindeki ekip, Azizoğlu’na günün ansına plaket ve 2011 kış oyunlarını ve Erzurum’u tanıtıcı, broşür vererek, Diyabakır’dan ayrıldı.

MARDİN’DE TARİHİ YAPI İNCELENDi

Daha sonra Mardin’e geçen ekip, buradaki tarihi yerleri ziyaret ederek, Mardin’deki tarihi yapıtların turizme nasıl kazandırıldığı yönünde yöre halkından bilgi aldı.
İl genel meclisi üyeleri daha sonra Şanlıurfa’ya geçti, ekibi karşılayan Şanlıurfa İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Uğur Beyazgül, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, Şanlıurfa il genel meclisinin çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.
Urfa’nın inanç turizmiyle önemli bir ivme kaydettiğini belirten Beyazgül, ” Önemli olan illerdeki mevcut potansiyellerin iyi değerlendirilmesi, Urfa Peygamberler kenti. Bizler bugünkü kalkınma ve gelişmeyi tarihi dokuya önem vererek, tarihi dokuyu turizme kazandırmaya borçluyuz. İl genel meclislerine bu noktada önemli görevler düşüyor. Her ne olura olsun hepimiz Türkiye’nin partisi olmalıyız. Barış ve kardeşlik ancak bununla sağlanır” dedi.

Yörenin kıyafetlerini giyinen İl genel meclis üyeleri Balıklıgöl’de vatandaşlarla sohbet edip, bol bol fotoğraf çekildi.Atatürk barajı ve Harran’ı ziyaret eden ekip, Harran Kültür evine de ziyaret gerekleştirdi. Harran kültür evi işletmecisi Ali Kızıl, Erzurumluları ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, ” Harran kültür evinde yerli ve yabancı konukları ağırlıyoruz. Bizler burada kültür elçiliği yapıyoruz. Erzurum’dan daha öncede birçok konuk ağırladık. Erzurumluları Harran’da görmek bizleri mutlu etti ” dedi.
İl genel meclis başkanı, Özdemir,Beyazgül’e günün anısına plaket ve 2011üniversitelerarası kış oyunlarını tanıcı hediyeler verdi.

ADIYAMAN’DA SODAN’A ZİYARET

Adıyaman’a gezi düzenleyen ekip, bürokratlar ve belediye Başkanından çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Ziyarette Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ve Adıyaman İl Genel Meclis Başkanı Necmi Baykan’da hazır bulundu. Adıyaman Valisi Ramazan Sodan ‘ın Erzurum İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği yaptığı dönemde Erzurum’da büyük hizmetleri hayata geçirdiğini belirten İl Genel meclis Başkanı İhsan Özdemir, “Adıyaman önemli bir şehir. Sayın Sodan’la yeniden bir araya gelmek bizleri mutlu etti. Dostluk ve kardeşlik gezimiz çerçevesinde Adıyaman’ı da ekledik. Adıyaman’da bulunmaktan mutluyuz” dedi. Sodan’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Erzurum’un kendisinde önemli bir yeri olduğunu kaydetti.

Erzurum İl Genel Meclisi Başkanı İhsan Özdemir Adıyaman İlini ziyaret anısına Vali Sodan’a ve İl Genel Meclisi Başkanı Necmi Baykan’a bir plaket takdim ederken, Adıyaman Valisi Ramazan Sodan da, Erzurum İl Genel Meclisi Başkanı ve üyelerine Nemrut dizili heykelcikleri armağan etti. Heyet daha sonra Adıyaman Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifini ziyaret ederek, burada çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Meclis Başkanı Necmi Baykan’la şehri gezen ekip, vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

MALATYA’DA İl GENEL MECLİSİNE KONUK OLDULAR

Adıyaman’dan Malatya’ya geçen ekip, Burada İl genel Meclis başkanı Naci Şavata’dan çalışmalarla ilgili bilgi alarak, fikir alışverişinde bulundular.
İl genel meclisi binasına geçen ekip mecliste temsili toplantı gerçekleştirirken, Erzurum İl genel meclis başkanı İhsan Özdemir, Malatya İl genel meclisini yönetti.
Şavata yaptığı açıklamada “Bizler de kısa zamanda Malatya il genel meclis üyeleriyle birlikte çeşitli illere giderek meclis üyeleriyle birlikte olacağız” dedi.
Erzurum İl Genel Meclisi Başkanı İhsan Özdemir ise, Şavata’ya bir plaket takdim ederken, 2011′de Erzurum’da de yapılacak olan kış oyunlarına davet etti. Şavata’ da Özdemir ve meclis üyelerine kayısı ikram etti.
Şavata, daha sonra , şehir merkezini, tarihi Beş Konakları ve Kernek Şelalesini gezdirdi.

ELAZIĞ’DA ERZURUM TÜRKÜLERİ İLE KARŞILANDILAR

Daha sonra Elazığ’a geçen il genel meclis üyeleri, burada Elazığ İl genel meclis başkanı Aydın Kara’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Elazığ’da yapılan toplantı öncesi Erzurum il genel meclis üyelerine Erzurum türküleri dinletisi gerçekleştirildi.
Toplantıya, Elazığ meclis üyeleri, Kemal Durmuş, Mahmut Akalın, Mesut Varol, Yusuf Yılmatepe, Ebubekir Akgül, Mehmet Saltık, Nadir Can ve Cemal Yıldırım katıldı.
Kardeşlik projesinin önemine değinen Özdemir, “kardeşlik projesi, 72 milyon insanımızın, vatandaşımızın birlik, beraberlik, kardeşlik projesidir. Bundan daha güzel proje olur mu? Bunu başka yöne çekmenin manası yoktur. Hepimiz kardeşiz, bu proje kardeşliğimizi daha da pekiştirecektir” diye konuştu. Elazığ meclis üyelerine 2011 kış oyunlarını tanıcı broşür ve hediye armağan eden Erzurum il Genel meclis üyeleri, Elazığ’ın tarihi mekânlarını ziyaret ederek, şehirden ayrıldı.

BİNGÖL’DE SICAK KARŞILAMA

Bingöl’ü ziyaret eden ekip Bingöl İl Genel Meclis Üyeleri Nurettin Bozoba, Bahattin Ketboğa ve Arif Ant iç tarafından karşılandı.
Arif Ant gezilere katılmanın, başka iller görmenin vizyon arttırmak bakımından önemli olduğunu kaydetti. Erzurum İl Genel Meclisi Başkanı İhsan Özdemir ise, 2011 Üniversitelerarası Kış oyunları öncesi çıktıkları Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi illeri gezisinin hem tanışma, hem kaynaşma hem de 2011 yılında Erzurum’da yapılacak kış oyunlarına davet etmek amaçlı olduğunu söyledi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi illeri gezisi kapsamında Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Elazığ, Adıyaman, Malatya ve Bingöl olmak üzere 7 ili gezdiklerini kaydeden Özdemir, “Bu gezimiz diğer illerdeki meclis arkadaşlarımızla tanışma, kaynaşma ve birlikte çalışma amacını taşıdı. Amacımız kardeşlik projesine destek sağlamak. Erzurum İl Genel Meclisimizdeki bütün parti grupları olarak çıktığımız bu gezide bizleri misafirperver bir şekilde ağırlayan Bingöllü arkadaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Ziyaretle ilgili izlenimlerini aktaran Erzurum il genel meclis üyeleri, kendi imkanları ile gerçekleştirdikleri gezinin oldukça verimli geçtiğini ve bölge illerinde Erzurumlunun imajına ve saygınlığına yakışır şekilde karşılandıklarını belirterek, meclis Başkanı Özdemir’e düzenlediği anlamlı organizasyondan dolayı teşekkür ettiler.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.