Bölge Haber Girişi : 15 Aralık 2009 16:11

Erzurum eksi 20 dereceyi gördü!..

Erzurum eksi 20 dereceyi gördü!..
Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Doğu Anadolu Bölgesi, Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç ve Sibirya üzerinden gelen soğuk hava akımının etkisi altında bulunuyor.
Erzurum Ajans-Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Doğu Anadolu Bölgesi, Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç ve Sibirya üzerinden gelen soğuk hava akımının etkisi altında bulunuyor.

Bölgede gece yaşanan en düşük hava sıcaklıkları, sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 20, Ardahan'da 18, Kars'ta 17, Ağrı'da 14, Iğdır'da 8 ve Erzincan'da 5 derece olarak ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının ise Ardahan'da eksi 6, Erzurum'da eksi 5, Kars'ta eksi 4, Ağrı'da eksi 2, Erzincan ve Iğdır'da 3 derece olması bekleniyor.

Bölgede etkili olan soğuk hava günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Soğuk havanın etkisiyle buzlanmanın meydana geldiği yollarda, araç trafiğinde aksamalar yaşanıyor. Sürücüler, buzlanma nedeniyle direksiyon hakimiyetini güçlükle sağlayabiliyor.

Bölgedeki belediyeler, kent merkezlerinde iş makineleriyle kar temizliği yaparken, kara yollarında da buzla mücadele çalışmaları devam ediyor.

Yetkililer, sürücülere kara yollarında buzlanmaya karşı dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.