Bölge Haber Girişi : 03 Haziran 2010 11:49

Erzurum dünyaya örnek oldu!..

Erzurum dünyaya örnek oldu!..
Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, bin kişinin istihdam edildiği Erzurum Çağrı Merkezi'nin Dünya Bankası tarafından diğer ülkelere örnek olarak gösterildiğini söyledi. Erzurum Bilgi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şener de Dünya ülkelerinin Erzurum'u

Erzurum Ajans-Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Ankara ve İstanbul'dan sonra Erzurum ile Diyarbakır'a yaptıkları yatırımların Dünya Bankası tarafından örnek gösterildiğini belirterek, yatırımların ardından diğer telekomünikasyon firmalarının da, Anadolu'ya yatırım yapmaya başladıklarını söyledi. Ciliv, Diyarbakır Çağrı Merkezi'nin, son dönemde Ankara'nın doğusunda yapılan en büyük yatırım olduğunu belirterek, "Buradaki insanlara fırsat eşitliği yaratmaya önem veriyoruz" dedi. Diyarbakır'da 2008 yılında kurulan ve 650 kişinin istihdam edildiği Turkcell Diyarbakır Çağrı Merkezi, aralarında bazı gazetelerin genel yayın yönetmenleri ile yazarları tarafından ziyaret edildi. Turkcell'in daveti üzerine Diyarbakır'a gelen yazarlar, 12,3 milyon dolara mal olan ve çalışanlarının yüzde 61'nin kadınlardan oluşan, Turkcell çağrılarının yüzde 21'ni karşılayan çağrı merkezini Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ile birlikte gezdiler.

İNSANLARIN HAYATINI DEĞİŞTİRİYORUZ”

Gazetelerin genel yayın yönetmenleri ile yazarlarına kısa bir sunum yapan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, bin kişinin istihdam edildiği Erzurum Çağrı Merkezi'nin Dünya Bankası tarafından diğer ülkelere örnek olarak gösterildiğini söyledi. Teknolojiyle insanların hayatlarını değiştirdiklerini belirten Ciliv, çalışanları arasında daha önce çobanlık ve inşaat işçiliği yapmış personellerini anlattı. İstanbul ve Ankara'dan sonra ilk olarak Erzurum ve Diyarbakır'a Turkcell'in gittiğini belirten Ciliv, "Turkcell Erzurum'a gittikten sonra hem telekomünikasyon sistemindeki diğer firmalarda, Anadolu'nun başka şehirlerine yatırım yapmaya başladılar. Arkadaşlarımızın başarısı sayesinde Erzurum'un önü, istihdam oranın önü açıldı" dedi. Güneydoğu'nun bir çok konuda önemli bir merkez olduğuna dikkat çeken Ciliv, bu kararı aldıktan sonra 2007 yılının sonunda, bunun iyi bir karar olduğunu sorgulayan bir çok kişinin olduğunu ifade etti. Ciliv, hedeflerinin Diyarbakır'da çağrı merkezinde çalışan sayısın 1000'e çıkarmak olduğunu dile getirerek, Diyarbakır'ın işsizliğini düşürmek ve istihdamı arttırmak için, çağrı merkezi olarak uygun bir şehir olarak seçtiklerini kaydetti.

“TÜRKİYE’NİN POTANSİYELİNE İNANIYORUZ”

Diyarbakır Çağrı Merkezi'nde aylık 2,5 milyon dakikalık üretim potansiyeli sağlamayı planladıklarını açıklayan Ciliv şöyle konuştu: "Fakat biz doğru vizyonla ve cesaretle iyi niyetle bu kararımızı verdik. Turkcell'in çağrılarının yüzde 21'ni bu tesis cevaplıyor. Çalışan profilinin yüzde 61'i kadın, yüzde 39 erkek. Bizim bildiğimiz; Erzurum ve Diyarbakır'a Ankara'nın doğusunda son senelerde yapılan en büyük yatırımlar bu çağrı merkezleri. İstihdam konusunda en başarılı ve en fazla istihdam veren şirketiz bu şehirde. Evvelden, önümüzdeki engeller vardı diye düşünüyorduk, onları teknolojiyle kaldırmak var. Buradaki insanlara fırsat eşitliği yaratmaya önem veriyoruz. Her ülkede de olduğu gibi Türkiye'nin de eksiklikleri çok. Biz Türkiye'nin potansiyeline çok inanıyoruz, teknolojiyle birleşince dünyaya örnek olacak başarılar yaratırız diye düşünüyoruz. Burada bir hikaye var. Bu hikayeyi anlatmak, doğru yerlere örnek göstermek, oda başka bir konu"

ŞENER: ERZURUM ADINA GURUR VERİCİ

Erzurum Global Bilgi’nin Dünya Bankası tarafından diğer ülkelere örnek gösterilmesini “gurur verici” olarak değerlendiren Erzurum Bilgi İletişim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şener de, başarının mimarı olarak çalışanlarını gösterdi. Kentte en çok istihdam sağlayan şirket olduklarını anımsatan Başkan Şener, “Buradaki yatırımımızdan sonra diğer telekomünikasyon firmaları da Anadolu’nun çeşitli yerlerine yatırımlar yapmaya başladı. Bölgesel kalkınma adına çok önemli adımların atılmasına ön ayak olduğumuz için mutluyuz. Dünya Bankası’nın da bu çıkışı hem Erzurum, hem de bölgenin tanıtımı açısından çok önemli” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.