Spor Haber Girişi : 05 Şubat 2019 14:30

Erzurum'dan ortak tepki...

Erzurum'dan ortak tepki...
Büyükşehir Belediye Erzurumspor'a yönelik haftalardır devam eden hakem katliamları, son Rizespor maçında yaşanan rezalette sabırları taşırdı.
Erzurumajans-Büyükşehir Belediye Erzurumspor'a yönelik haftalardır devam eden hakem katliamları, son Rizespor maçında yaşanan rezalette sabırları taşırdı.  Erzurum başta olmak üzere yurt genelinde sert tepki gösterildi.



ETSO Başkanı Yücelik; “BB Erzurumspor’un hakkı teslim edilmelidir” 

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile Çaykur Rizespor arasında geçtiğimiz Pazar günü oynanan karşılaşmada, Erzurumspor’un attığı golün VAR kararıyla iptal edilmesine tepki gösterdi.

Mavi-Beyazlı takımın büyük emekler vererek ve büyük başarılara imza atarak, inancı ve azmiyle Süper Lig’e çıktığının altını çizen ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik, dondurucu soğuğa rağmen stadı dolduran binlerce taraftarın ve sahada mücadele eden futbolcuların göz göre göre hakkına girilmesine hiç kimsenin gönlünün razı olmayacağını söyledi.

Futbol yorumcularının büyük bir çoğunluğunun bile golün iptal edilmesi kararın yanlış olduğunu savunduğunu hatırlatan Başkan Yücelik, Erzurum yıllar sonra süper lige çıkmanın coşkusuyla rakipleriyle centilmence mücadele ediyor. Futbolda yenmekte yenilmekte var. Ama hakemlere yardımcı olması için uygulamaya konulan VAR sisteminin takımların mağduriyetine sebep olacak şekilde değerlendirilmesine anlam veremiyoruz. Hakemlerimizin kararlarında daha objektif olmasını bekliyoruz. Bugün bizim için verilen yanlış kararlar yarın başka takımlar için de verilebilir. Bizler artık vicdanları rahatsız edecek, coşkuyla statları dolduran binler futbolseverin hevesini kıracak kararlar verilmesini istemiyoruz. Binlerce insan dondurucu soğukta kısıtlı bütçesinden ayırdığı para ile maçlara gidiyor. Bu fedakarlıkların ve sahada verilen mücadelenin hakkı teslim edilmelidir.” diye konuştu.



Başkan Tanfer: “Hakem Yankaya ve MHK’yı kınıyoruz”

Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor’un süper lig maçlarında hakemler tarafından haksızlığa uğratılmasına bir tepkide Erzurum Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer’den geldi.

Erzurum Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer, “Şehrimizin gözbebeği olan Büyükşehir Belediye Erzurumspor’a karşı yapılan bu haksızlıklara karşı Kent Konseyi olarak takımımızın her zaman yanındayız” dedi.

Büyük başarılarla 3 yıl üst üste şampiyon olan Büyükşehir Belediye Erzurumspor’un aleyhine aynı hatalara meydan veren hakemleri şiddetle kınadığını dile getiren Erzurum Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer, Erzurumspor’un sahipsiz olmadığını hakkını tüm mecralarda sonuna kadar aranacağını belirtti.

Erzurumspor sadece Erzurum’un değil tüm doğu illerinin takımı olduğuna vurgu yapan Tanfer, “Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile Rizespor arasında oynanan müsabakada yaşanan hakem hataları sebebiyle Futbol Federasyonunu, Merkez Hakem Kurulunu ve hakem Özgür Yankaya’yı şiddetle kınıyoruz. Zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren spor kulüplerimizin karşı karşıya kaldığı yanlı tutumların Türk Sporunun önünde ki en büyük engeldir” diye konuştu.

Başkan Tanfer sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu şehrin kaderiyle kimse oynayamaz. Yönetimimiz ve Teknik Direktörümüzün haklı isyanına sonuna kadar destek veriyoruz. Şehrimizin gözbebeği olan Erzurumspor’un sahipsiz olmadığının bilinmesini istiyoruz. Buz gibi soğuklara rağmen hiçbir Anadolu kulübünde olmayan taraftar sayısı ile stadı hınca hınç dolduran taraftarımızın hakkını yedirmeyeceğiz. Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu takımımıza karşı tutunmuş olduğu tavrı iyi niyetli görmediğimizin bilinmesini istiyoruz. Erzurum tarihin hiç bir döneminde haksızlığa boyun eğmedi eğmeyecektir. Erzurum Kent Konseyi olarak Şehrimizin gözbebeği olan Erzurumspor’un sonuna kadar yanındayız. Tüm Erzurumlu STK’ları ve siyasileri şehrimizin takımı Erzurumspor’a sahip çıkmaya davet ediyorum.”



ESTP’den Erzurumspor tepkisi

Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) Başkanı Mustafa Güvenli, “Senede bir kez de olsa Erzurum’a gelmek futbol baronlarının zoruna gidiyor olmalı ki; Erzurumspor’a operasyon çekmeye başladılar” dedi.

Erzurumspor’un hafta sonunda oynadığı Çaykur Rizespor maçında karşı karşıya kaldığı haksızlığa tepkiler sürerken, bir açıklama da Erzurum Sivil Toplum Platformu Başkanı (ESTP) Mustafa Güvenli’den geldi. Başkan Güvenli, Erzurumspor’a yapılan haksızlıkların sadece Rize maçıyla sınırlı olmadığına dikkati çekerek, “Bu maç Erzurumspor’a karşı bakış açısının somut örneklerinden sadece bir tanesidir. Bu takım ve bu şehir, aynı muameleyi daha önce de gördü, daha önce de yaşadı. Ve bunun sebebi çok açık: Erzurum’a gelmek, Erzurum’da maça çıkmak, futbolun baronlarının ve patronlarının zoruna gidiyor, işte bu kadar!” ifadelerini kullandı.

“YILLARDIR BUNUN MÜCADELESİNİ VERİYORUZ”

Erzurum’a sadece sporda değil, hemen her alanda olumsuz bir bakış açısının hâkim olduğunu vurgulayan ESTP Başkanı Mustafa Güvenli, açıklamasında şunları kaydetti: “Biz yıllardır bu bakış açısını değiştirmenin mücadelesini veriyoruz. İşte bunu başarabildiğimiz an, Erzurum’un kazandığı an olacaktır. Dolayısıyla Erzurum’un ve Erzurumspor’un maruz kaldığı bu haksız muamele ve ayrımcı bakışı bir kez daha kınıyor, Erzurumspor taraftarlarının haklı mücadelesine tam destek verdiğimizi belirtmek istiyoruz.”



Oltu ve Yöresi Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hakan Demir’den TFF yönetimine sert tepki

“TFF’yi protesto edeceğiz”

Büyükşehir Belediye Erzurumspor’un Çaykur Rizespor maçında üç puanlarının VAR hakemleri ve Müsabakayı yöneten Özgür Yankaya tarafından gasp edildiğini belirten Oltu ve Yöresi Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hakan Demir, ateş püskürdü. Demir, “Dernek olarak TFF’yi protesto edeceğiz” dedi.
 
Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Büyükşehir Belediye Erzurumspor’un geçtiğimiz Pazar günü Çaykur Rizespor’a 1-0 mağlup olduğu karşılaşmanın yankıları sürüyor. Maçta Mavi-beyazlıların Taylan Antalyalı ile bulduğu nizami golün VAR hakemleri ve Müsabakayı yöneten Özgür Yankaya tarafından iptal edilmesine Oltulardan da sert tepki geldi.

TFF, MHK ve maçın orta hakemi Özgür Yankaya’ya ateş püsküren Erzurum Oltu ve Yöresi Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hakan Demir, Dadaşların sahadaki mücadelesine rağmen masada kaybettiğini söyledi.

Mavi-beyazlıların üç puanının gasp edildiğine işaret eden Demir, Oltulular derneği olarak Cumartesi günü TFF’yi protesto edeceklerini ifade etti.

Erzurum Oltu ve Yöresi Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hakan Demir, şunları kaydetti: “Kıymetli Erzurumlular değerli Hemşehrilerim, Erzurum ve Erzurumspor'u yok sayan, Sistematik bir şekilde, koca bir şehrin futbol takımı üzerine oynanan oyunlara dur demek için, Demokratik hakkımızı kullanarak, Hakemleri ve Federasyonu protesto etmek için, Erzurum ve Erzurumlunun hak ve menfaatlerini savunmak, Bizi yok sayanlara 'Buradayız' demek için, Sesimizi duyurmak için. 9 Şubat 2019 Cumartesi günü. Saat: 12:00'da Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Erzurum müdürlüğü önünde buluşuyoruz. Protestoya tüm Dadaşları ve Oltulu Hemşehrilerimi davet ediyorum.”



Hakan Oral: “Büyükşehir Belediye Erzurumspor sahipsiz değildir” 

Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, “Büyükşehir Belediye Erzurumspor sahipsiz değildir” dedi.

Süper Ligin 20. haftasında BB Erzurumspor’un Çaykur Rizespor karşısında oynadığı güzel futbola ve attığı gole rağmen, maçın hakemi Özgür Yankaya’nın VAR sistemine baktığı halde golü iptal etmesinin büyük bir hata olduğunu ifade eden Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, şu açıklamayı yaptı:

“Bu hata sadece kulübümüze değil şehrimize, bu şehirde yaşayan vatandaşa, STK’larına karşı yapılmış büyük bir ayıptır. Büyük başarılarla 3 yıl üst üste şampiyon olarak haklı mücadelesini süper lige çıkarak taçlandıran takımımızın kaderi birilerinin elinde olmamalıdır. Futbol otoritelerinin bile maç sonu yaptığı yorumlarda kararın haksız olduğu açık ve nettir. Önceki maçlarda da takımımızın aleyhine aynı hatalara meydan veren hakemleri şiddetle kınıyor, bağlı bulundukları MHK’yı göreve davet ediyorum. Bu şehrin kaderiyle kimse oynayamaz. Yönetimimiz ve Teknik Direktörümüzün haklı isyanına sonuna kadar destek veriyor, Erzurumspor’un yolunu meşru yolla kesemeyip, gayrimeşru yollara başvuranları adil olmaya davet ediyorum. Eksi 20 derecede statta yerini alan, kalbi Erzurumspor’un aşkıyla atan çocuklarımızın, buz gibi soğuğa rağmen hiçbir Anadolu kulübünde olmayan taraftar sayısı ile stadı hınca hınç dolduran halkımızın hakkını yedirmeyeceğiz. Bu şehrin kaderiyle kimse oynayamaz. Kamuoyunu ve ilgili kurumları bu serzenişi duymaya, yönettikleri maçları adil bir şekilde yönetmeleri için göreve davet ediyorum. “

Palandöken Gelişim Derneği’nin hakem tepkisi

Palandöken Gelişim Derneği Başkanı Lokman Lokmacı, Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile Rizespor arasında oynanan müsabakada yaşananların, Türk Sporunun ve özelliklede Türk Futbolunun bugün neden kötü bir halde olduğu sorusunun en açık ve en anlaşılır bir şekilde cevabını ortaya koyduğunu söyledi.

Çok zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren spor kulüplerimizin karşı karşıya kaldığı yanlı tutumların Türk Sporunun önünde ki en büyük engel olduğunu dile getiren Lokmacı, “Bir çok köklü kulübümüz sırf bu yanlı davranış ve kararlar sebebiyle tarihe karışmış, bir çok sporcumuz belki daha başarılı olabilecekleri halde spor hayatlarını sona erdirmiştir. Bugün Milli Futbol Takımımızın içerisinde bulunduğu kötü durumun sebebi de bizce budur.

Verdiği örnek mücadele ile bugün Süper Lig’de yer alan takımımız hakem Özgür Yankaya’nın kötü yönetimiyle bugün cezalandırılmıştır.

Geçen hafta Rize Spor ve Akhisar Belediyesi arasında oynanan müsabakada yaşanan hakem hatalarının bugün ki müsabakada da tekrarlanması düşündürücüdür” dedi.

Ülkemizde bir çok müsabaka boş tribünlere oynandığı halde, soğuk bir havaya rağmen stadyumu dolduran taraftarın görmezden gelindiğini ve bir nevi cezalandırıldığını kaydeden Lokmacı, “Bilinmesini isteriz ki; Bugün kümeye düşmeme mücadelesi veren veya şampiyonluğa oynayan bütün takımlarımız Cumhuriyetimizin birer kazanımlarıdır. Bu kazanımları yok etmeye ise kimsenin hakkı yoktur.

Büyükşehir Belediye Erzurum Spor ile Rize Spor arasında oynanan müsabakada yaşanan hakem hataları sebebiyle Futbol Federasyonunu, Merkez Hakem Kurulunu ve hakem Özgür Yankaya’yı kınıyor, Şehrimizin gözbebeği olan futbol takımızın sahipsiz olmadığının bilinmesini istiyoruz.

Şehrimizin bütün Sivil Toplum Kuruluşlarını takımımıza sahip çıkmaya davet ediyoruz.” dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ali Demir 01 Ocak 1970 02:00

    Belediye başkanı tepkisiz acaba neden