Erzurum Haber Girişi : 09 Nisan 2020 20:20

Erzurum'da kurul asansörü görüşecek

Erzurum'da kurul asansörü görüşecek
İl Pandemi Kurulu’nun üçüncü toplantısında ‘risk ortamı’ olarak görülen asansörler masaya yatırıldı. Vali Okay Memiş, “İlerleyen günlerde asansörlerin kullanılıp kullanılmayacağı konusunda bir karar alacağız” dedi.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Erzurum Valisi Okay Memiş, İl Pandemi Kurulu olarak alınan kararların takibini bizzat kendisinin yaptığını söyledi. Her gün en az iki defa kent merkezinde tur attığını anlatan Vali Memiş, başta Cumhuriyet olmak üzere park yasağının getirildiği bazı caddelerde zaman zaman araç ve yaya trafiğine şahit olduğunu dile getirdi. 

Bir gazetecinin, “Bu caddelerin trafiğe kapatılması uygunu mu?” sorusuna Vali Memiş, “Pandemi Kurulundan böyle bir öneri gelmedi ancak gelirse düşünür, gereğini yaparız. Toplu ulaşımda bunu yaptık. 120 bin olan taşıma hacmimiz 8 bine düştü. Müthiş bir azalış var. Biz bu gibi kararları alırken, Pandemi Kurulu üyesi olan akademisyen ve hekimlerimiz var onlara danışıyoruz. Asansörleri de değerlendirdik. Malum ciddi bir risk ortamı var. İlerleyen günlerde bunu netleştirip bir karar alacağız. Bazı hekim arkadaşlar çokta sorun olmadığını söylüyor. Nihayetinde bununla da ilgili bir karar alacağız” diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.