Eğitim Haber Girişi : 18 Ocak 2019 12:15

Erzurum’da karne heyecanı

Erzurum’da karne heyecanı
Erzurum’da 2018-2019 eğitim-öğretim yılının ilk döneminde 154 bin 634 öğrenci karne heyecanı yaşadı.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Yarı yıl tatili başladı. Erzurum’da da 154 bin 634 öğrenci karne aldı. İlkokul birinci sınıf öğrencilerinin ‘ilk karne’ heyecanına ortak olan Vali Okay Memiş, sohbet ettiği çocuklara büyüyünce ne olacaklarını sordu. Vali Memiş, “Ben küçükken futbolcu olmak istiyordum ama Vali oldum” dedi.



Erzurum’da bin 160 okulda görev alan 10 bin 867 öğretmen ve 154 bin 634 öğrenci yarı yıl tatiline ‘merhaba’ dedi. Vali Okay Memiş de karne töreni için sabah saatlerinde Palandöken İlçesi’ndeki Şehit Murat Ellik İlkokulundaydı.



Okul bahçesinde kendisini çiçeklerle karşılayan iki öğrenciyi “Üşümeyin” diyerek kucaklayan Vali Memiş, “Hemen içeri giriyorsunuz” dedi. Daha sonra ilk kez karne alacak olan birinci sınıfları gezen Vali Memiş, çocuklarla bir süre sohbet etti. Bol bol kitap okumalarını tavsiye eden Vali Memiş, çocuklara büyüyence ne olacaksınız diye sordu. Kendisinin de küçükken futbolcu olmak istediğini ancak Vali olduğunu anlatan Memiş, “Tatilin keyfini çıkarın ama okumayı da ihmal etmeyin” diye nasihatte bulundu. Vali Memiş ve beraberindekiler daha sonra çocuklara karnelerini ve hediye kitaplarını verdiler.



Bu arada 15 gün sürecek olan yarı yıl tatili 4 Şubat Pazartesi günü başlayacak ve 14 Haziran Cuma günü son bulacak.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.